Marotta: Ez volt a legnehezebb Scudettónk

írta: kambuc
0 komment 44 👁

A Juventus CEO-ja és általános sportigazgatója, Giuseppe Marotta a Bianconeri újabb Scudettójának elnyerése után a RAI-nak nyilatkozott.

Az Öreg Hölgy a Roma elleni vasárnap esti 0-0-ás döntetlennel matematikailag is bebiztosította a sorozatban 7. bajnoki címet, amit Marotta értékelt.

“Ha a 7 Scudetto közül az első volt a legizgalmasabb, akkor ez volt a legnehezebb.”

Marotta ezt követően a csapat edzőjéről, Massimiliano Allegriről beszélt, aki a top 5 ligák történetében az első edző lett, aki sorozatban négyszer nyerte meg a bajnokságot és a kupát is.

“A formális szempontokon túl azt mondhatom, hogy a kapcsolatunk vele a lehető legjobban működött, és úgy érzem, hogy mindkét fél részéről van hajlandóság a közös munka folytatására. Az eredményei megmutatták, mennyit ér, noha én még emlékszem, hogy 2014-ben, amikor kineveztük, rengeteg kritikát kaptunk. Tisztában voltunk vele, milyen döntést hozunk, és biztosak voltunk abban, hogy megoldottuk a problémáinkat. Allegri az elmúlt években bizonyította, hogy egy győztes, aki minden meccsre a lehető legjobban készíti fel a csapatot és a lehető legjobban menedzseli a játékosokat.”

Az interjú végén Marotta beszélt a szezonról, amelyben már bajnokot avattak, noha a Bajnokok Ligájából még hátravan egy mérkőzés.

“Ahhoz hogy sorozatban megnyerjük a 8. Scudettót, meg kellett nyernünk a 7.-et is, és mi ezt megtettük. Tudjuk, hogy mindenki, legfőképpen a szurkolók, szeretnék és remélik, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, és ez a mi legfőbb célunk is. Idén, úgy vélem, a Real Madrid fogja megnyerni, mivel az elmúlt években bizonyították, hogy ők a legerősebb csapat. Az elmúlt 5 döntőből 4-ben szerepeltek, és amelyikben nem, onnan mi ütöttük el őket.”

www.juventus.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet