Marotta: Ha egy játékos távozni akar…

írta: Pite
0 komment 2 👁

Beppe Marottát még a tegnap esti, Fiorentina elleni bajnokit megelőzően kérdezték több témában a Premium Sport riporterei.

A Juventus tegnap esti győzelme előtt az újságírók természetesen az átigazolási piacról kérdezték a Juventus igazgatóját, a nyári mercato lezárultával azonban ezúttal sokkal inkább általános tendenciákról és Juventus játékosokról volt szó, mintsem kiszemeltekről.

„90 millió euró Higuainért? Pogba eladása után kezdtünk bele ebbe az üzletbe és elégedettek vagyunk vele. Fontos láncszeme a mi játékstílusunknak.”

 „Kivásárlási árak? Spanyolországban ez elengedhetetlen a klub és a játékos jó viszonyához, de Olaszországban keveseknek van ilyen, a mi játékosaink közül például Higuain és Pjanic szerződésében volt. Én abszolút a kivásárlási árak ellen vagyok, egy játékosunknak sincs a szerződésében ilyen. Csak ekkor kerül előtérbe a játékos tényleges értéke, amiről aztán tárgyalhatunk. Egy játékosnak magának kell azonban eldöntenie a sorsát, ha távozni akar, lehetetlen megtartanunk.”

„Neymar átigazolása? A károkat még nem lehet ilyen könnyen megállapítani, de szerintem több, mint az a 220 millió euró, amit a Barca bezsebelt. Rádaásul azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az átigazolási piac utolsó napjaiban veszítették el az egyik kulcsjátékosukat.”

A 16 éves Pietro Pellegri vasárnap 2 gólt szerzett a Lazio ellen, ezzel ő lett a legfiatalabb duplázó a Serie A történetében.

„Már régóta figyeltük őt. Két éve tárgyaltunk is róla, természetesen a mai áránál lényegesen alacsonyabb összegről volt akkor még szó. Ő egy nagy tehetség, de nagyon nagy lépés felkerülni ebbe a bajnokságba… Az olasz fiatalok közül azonban a legjobbak között van. Chiesa? Nem érdeklődünk iránta, de ő egy jó játékos.”

„Serie A? A 10. forduló után érdemes először levonni a következtetéseket. A közvetlen riválisokkal szembeni eredmény lesz a döntő, ahogy az elmúlt években is. Az én megítélésem szerint 18 csapatnak kellene lennie az első osztályban a jelenlegi 20 helyett. Minden tiszteletem, de egy ilyen bajnokság lenne hasznára az olasz focinak, mind klub, mind pedig válogatott szinten.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet