Marotta: A Juventus az utolsó állomáshelyem

írta: tjromaan
0 komment 4 👁

“Negyven év alatt a labdarúgás nagyon sokat változott, a szponzoroktól kezdve a televízió által uralt időkig, mostanság pedig megérkeztek a pénzintézetek, melyek egy új korszakot jelentenek.” – kezdte nyilatkozatát Beppe a Il Sole 24 munkatársának.

“Ebben az időszakban az átigazolásoknak köszönhetően teljesen elveszett a romantika, a csapatszellemet megtestesítő és identitást adó, klubhű és ikonikus játékosok teljesen eltűntek, s a jövőben már nem is térnek vissza.”

“Francesco Totti és Gianluigi Buffon a futball klasszikus múltjának utolsó zászlóvivői. Hogy ezek a változások negatívan befolyásolják-e a szurkolók szenvedélyét? A futball legmagasabb szintje kezd egyre jobban a szórakoztatóiparrá válni.”

“A legjobb játékosok egyre jobban felveszik a showman szerepet, ideiglenes munkahellyel rendelkeznek, mint a színészek, akiket szinte nem kötnek meg szerződéses kötelezettségek. Lehet, hogy ez nincs az ínyünkre, de a nemzetközi gazdaság ebbe az irányba mutat.”

A szakembert a jövőjéről kérdezte az Il Sole 24 újságírója.

“Természetesen beszélhetünk a jövőről, de nem látom magamat más csapatnál. Ehelyett szeretnék inkább a sportdiplomáciával foglalkozni. A tapasztalataimat hasznosítani tudnám, hogy megőrizzük a futball szociális és etikai értékeit. Rendkívül fontos munka lenne.”

Életének legnagyobb sikeréről is megszólalt. Természetesen nem mondunk újat, hogy ez a siker is a Juventushoz köthető.  

“A legcsodálatosabb győzelem az első bajnoki címünk megszerzése volt. A Cagliari elleni mérkőzést semleges pályán kellett játszanunk, és ez egy álmot, az én szakmai álmomat koronázta meg. Ez a Scudetto azért volt még izgalmasabb, mivel a Juventus új vezetőségének, stábjának, és vezetőedzőjének, Antonio Conténak is az első bajnoki címét jelentette.”

“A korábbi szezonokban szerzet két 7. hely után a közös és kötelező célunk a csapat újjáélesztése volt. Kijelenthetem, hogy ez sikerült.”

“Cardiff? Ennek a hosszú időszak ez volt a legnagyobb csalódása, de mindig egy Nelson Mandela idézett jut erről eszembe: Én soha nem veszítek, vagy nyerek vagy tanulok.”

“A tavalyi Bajnokok Ligája döntője után szerzett tapasztalatokból csak tanulni tudunk. Fontos a tapasztalat és a kulcsmomentumokban való tisztánlátás képessége ahhoz, hogy be tudjunk gyűjteni bizonyos trófeákat.”

“Ebből adódik, hogy ez a kihívás számunkra ismét újrakezdődik. Ezúttal viszont sokkal határozottabbak vagyunk.”

 

www.football-italia.net

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet