A barátaid se maradjanak le róla

A hivatalos bemutatóján készített interjújában számos témáról beszélt a csapat új szerzeménye. Elsődleges kifejtette mennyire örül, hogy a klub tagja lehet.

“Ez egy nagyszerű klub, melynél természetes, hogy mind a három fronton a végső győzelem az év elején kitűzött cél. Nem volt kérdés számomra, hogy ehhez a klubhoz igazoljak, és az sem, hogy ezt a mezt viselhessem. Számtalan nagyszerű futballista vette már fel ezt a mezt, emiatt is nagy megtiszteltetés, hogy a Juventus nagy családjának tagja lehetek. Soha nem volt aggályom afelől, hogy rossz helyre igazolok. Nagyon boldog vagyok, hogy végre itt lehetek.”

“Véleményem szerint minden csapat különböző, és mindegyik csapat rendelkezik egy kultúrával. Új országba kerültem, így ez egy új kaland lesz számomra.”

“Ez egy különleges kihívás lesz számomra, hisz egy komoly klubhoz igazoltam. Először is alkalmazkodnom kell az újdonságokhoz. Az új csapattársaim nagy örömmel fogadtak, s sokkal egyszerűbb lesz minden, amikor már jobban megértjük egymást mind a pályán, mind a pályán kívül.”

“A Juventus óriási történelemmel rendelkezik, és egy nagyon fontos klub. Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek.”

“A tavalyi mercato? Nem szeretnék a múltban történtekkel foglalkozni. Voltak pletykák, miszerint a Juventus érdeklődött irántam, de aztán nem lett semmi az egészből. Talán a PSG nem akart engem elengedni, de jobb később csatlakozni, mint soha. Örülök, hogy végre itt lehetek.”

A játékos a 14-es mezszámot választotta, melyet korábban honfitársa, Didier Deschamps is viselt.

“Beszéltem Didier Deschampsszal, és ez a találkozó nagyon fontos volt számomra, mivel sok hasznos információval szolgált a klubról. Nagyon fontos nekem ez a klubváltás, emellett szeretnék az új környezetben fejlődni, illetve gondolnom kell a világbajnokságra is. Kértem némi információt, bár már döntöttem a váltásról, de ennek ellenére nagyon elismerően beszélt a Juventusról.”

“Sok éven keresztül viselte ezt a mezt, szóval csak véletlen egybeesés az egész, hogy anno ő is ezt a mezszámot viselte a Juventusnál, és az sem elhanyagolandó, hogy nagy dolgokat vitt véghez a csapattal.”

A Juventus 2015-ben és 2017-ben is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ám egyszer sem sikerült diadalmaskodnia, így 1996-ban volt utoljára Európa trónján a Juventus.

“Amikor az ember ambíciókkal rendelkezik, természetessé válik, hogy mindent megpróbál megnyerni. Könnyű mondani, de a gyakorlatban ez sokkal nehezebb. Olyan csapathoz érkeztem, amely hozzászokott a győzelemhez, és ez segítségemre lesz, hogy a legjobbamat adva segíthessem a csapatot a céljaink eléréséhez.”

“A futballban bármi megtörténhet, a lényeges dolog az, hogy az ember mindent megtegyen a pályán, és hogy elégedett legyen a szezonban nyújtott teljesítményével. Látom, hogy a csapat nagyszerű dolgokat ért el az előző idényekben, és ezen az úton kell továbbhaladnunk.”

“Mindenki a Bajnokok Ligájáról álmodozik, de ezt az álmot nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani. Ez egy hosszútávú terv, és nagyon sok jó csapat verseng ezért a trófeáért.”

“Mi ezen csapatok egyike vagyunk, és régóta várunk erre a trófeára, de ezzel ellentétben a Scudetto is ugyanolyan fontos. Ez számunkra a mindennapi betevő falat, hisz ennek köszönhetően válhatunk a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesévé.”

“Rendkívül nehéz megnyerni ezt a trófeát, de most egy olyan csapatnál vagyok, amelynek történelme során már sikerült megnyernie. Természetes, hogy hatalmas különbség van a cél kitűzése és elérése között, de ez a klub az utóbbi három évben kétszer szerepelt Európa legrangosabb kupasorozatának döntőjében. Ez azt bizonyítja, hogy kemény munka folyik a kitűzött cél eléréséért.”

“A BL győzelem számos tényezőtől függ, és sok élcsapat törekszik is erre. Ehhez kemény munkára van szükség a hét minden napján. Ahogy már mondtam, fejlődni szeretnénk, és megnyerni ezt a trófeát.”

“Az olasz bajnokság egy nagyon érdekes küzdelemnek ígérkezik. Nagy megtiszteltetés, hogy tagja lehetek a Juventusnak, amely biztos, hogy rengeteg mérkőzésen fog győzedelmeskedni és számos trófea begyűjtésén fog dolgozni.”

Allegri idén nagy valószínűséggel taktikai felállást fog váltani, s ennek köszönhetően három középpályással fog játszani a csapat. A francia játékost azonban nem zavarja, hogy kettő vagy három játékos alkotja a középpályát.

“Számomra ez nem lényeges. A francia válogatottnál legtöbbször két fő alkotta a középpályát, míg a PSG-nél három főből állt a pálya középpálya. Mind a két opció jó. Természetesen az edző hoz döntést ezekben a dolgokban. A taktikát illetően a mestert kell kérdezni, én a legjobb teljesítményre fogok törekedni a felállástól függetlenül.”

“A csapaton belül mindenki a saját erősségeit próbálja előtérbe helyezni. Alapvető, hogy mindent el fogok követni, hogy az adott tulajdonságaimból a lehető legjobb eredményt hozzam ki.”

“30 évesen is szeretnék fejlődni. Egy klub csak akkor lehet erős, ha az összes játékos hozzájárul a csapat teljesítményéhez.”

A játékost arról kérdezték, hogy csalódott-e amiatt, hogy akkor hagyta el a PSG csapatát, amikor együtt tudott volna játszani Neymarral.

“Egyáltalán nem vagyok csalódott. Boldog vagyok, és megtiszteltetve érzem magam, amiért ezt a mezt viselhetem. Én hoztam meg a végső döntést. Sok éve után természetesen nehéz elhagyni a párizsiakat, de eltökélt vagyok, és nagy győzni akarás munkálkodik bennem.”

“Megtiszteltetés viselni ezt a mezt, amely nem adatik meg mindenkinek. Megpróbálok élni a lehetőséggel, amit kaptam. Nagyon büszke vagyok, hisz ha megnézzük, hogy milyen francia játékosok viselték ezt a mezt korábban, észrevesszük, hogy egytől-egyig nagyszerű játékosok.”

“Nagyszerű érzés, hogy ilyen fogadtatásban részesültem.”

“Nem lehet véletlen, hogy olyan francia játékosok hozták a legjobb formájukat a Juventus mezében, mint Michel Platini, Zinedine Zidane, vagy épp David Trezeguet. Különösen büszke érzés, hogy ilyen játékosok csoportjához tartozhatok, akik minden megtettek a klubért.”

Végül pedig kitértek egy nagyon érzékeny témára is. Dani Alves egy év után elhagyta a Juventus csapatát, s aláírt a PSG-hez. Az átigazolást követően nem épp a legbarátságosabb hangnemben beszélt a korábbi kenyéradójáról, hisz elmondása szerint a szervezettség egészen alacsony szintű volt a torinóiaknál.

“Egy nagyon szervezett klubot találtam itt, minden nagyszerű, és nem aggódom ilyesmi miatt. A fogadtatás minden szinten, a játékosoktól, az igazgatóktól egészen a szurkolókig fantasztikus volt. Ez egy fantasztikus család, és rendkívül boldog vagyok, hogy a részese lehetek.”

“Dani Alves pozitívan nyilatkozott a klubról, s őszintén megmondom, hogy csupa jó dolgokat hallottam, ezért is érzem megtiszteltetésnek, hogy csatlakozhattam.”

 

www.football-italia.net  www.juventus.com