Még sokat kell tanulni

írta: Ádám Németh
0 komment 51 👁

A fiatal szélső reméli, hogy le tudja tenni a névjegyét Torinóban, és alig várja, hogy együtt edzhessen Cristiano Ronaldóval.

Chiesa a mercato utolsó napján érkezett a Bianconerihez a Fiorentinától, és új, valamint régi klubjának is köszönetet mondott, amiért létrejöhetett az üzlet.

„Szeretném megköszönni a Fiorentinának, és Firenze városának ezt a 14 évet, melynek során rengeteget fejlődtem emberként, és köszönöm a Juventusnak, hogy akartak, és végül ide is hoztak engem.” – mondta a fiatal játékos a sajtótájékoztatón.

„Szeretnék köszönet mondani Della Valle és Commisso elnök uraknak, valamint a szurkolóknak is. Az átigazolási időszak utolsó napjaiban értesültem a Juve érdeklődéséről, és hálás vagyok, amiért komoly erőket mozgósítottak azért, hogy leigazoljanak. Büszke vagyok, hogy a fekete-fehér mezt viselhetem, és ezt a nagyszerű csapatot képviselhetem a pályán.”

Federico Chiesa arra számít, hogy hosszú tanulási folyamat vár majd rá a rekordbajnoknál.

„Arra koncentrálunk, ami a pályán történik. Rendkívül fontos mérkőzések várnak ránk több fronton is. Mióta idekerültem, minden az újdonság erejével hat számomra. Rengeteget kell tanulnom, de boldog vagyok. Az edzőnek határozott elvárásai vannak, én pedig teljes mértékben állok a rendelkezésére. Minden meccsen, minden sorozatban úgy lépünk pályára, hogy nyerni akarunk.”

A csapat sztárja, Cristiano Ronaldo gyakorlatilag Chiesa érkezése óta küzdött a koronavírussal, így a fiatal olasznak még nem volt lehetősége a portugál legendával edzeni.

„Fantasztikus lesz Cristianóval találkozni, és együtt edzeni vele. Én mostanában kezdtem el új felfogásban, és mentalitással edzeni. Idővel, és kemény munkával nagyszerű eredményeket érhetünk el. Remélem nekem is sikerül letennem a névjegyemet, de hosszú még az út, és rengeteget kell fejlődnöm.”

A szélső különleges érzésként írta le a Bajnokok Ligájában való szereplést. Pirlo tanítványai eddig két mérkőzésen vannak túl a legrangosabb európai kupasorozatban: a Dinamo Kijevet 2-0-ra legyőzték, majd ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek a Barcelonától.

„Különleges volt a Juventus mezét viselve szerepelni a BL-ben. Ha a következő hetekben együtt tudunk működni, és rengeteget dolgozunk, biztosan jönnek majd a megérdemelt eredmények.”

A hétvégén az újonc Spezia elleni idegenbeli mérkőzés vár az Öreg Hölgyre, amelyet Chiesa szerint mindenképpen meg kellene nyernie a csapatnak.

„Együtt vagyunk, és készen állunk megmérkőzni a Speziával. A győzelem kulcsfontosságú, szeretnénk érvényesíteni az akaratunkat a pályán, és elhozni a három pontot.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet