Megszületett a döntés Agnelli ügyében

írta: tjromaan
0 komment 6 👁

Előzmény!

Andrea Agnelli ellen bírósági vizsgálódás indult, miután állítólag a klub elnöke is szerepet vállalt a Juventus-bérletek eladásában a szervezett bűnözésben való érintetteknek.

A elsőfokú ítélet ma, 2017. szeptember 25-én lesz kihirdetve az FIGC bíróságán, ahol az ügyész, Guiseppe Pecoraro első fokon két és fél évre szóló felfüggesztést és 50 000 eurós pénzbüntetést próbál kiróni a Juventus elnökére .

A La Gazzetta dello Sport arról értesült, hogy a klub elnöke és az őt képviselő ügyvédei optimistán várják az ítéletet, hisz ők csak egy 1 évre szóló felfüggesztésre számítanak.

Ez az ítélet nem befolyásolná az elnök szerepvállalását az Európai Klubszövetség elnöki és a csapat elnöki pozíciójában.

Guiseppe Pecoraro emellett 300 000 eurós pénzbüntetést szeretne kiharcolni a klubot érintően, emellett két zárt kapus mérkőzést, és a Curva Sud lezárását is a büntetési  közé szeretné vonni.

A vád szerint a Curva több tagja is érintett a szervezett bűnözéssel.

Friss! (HIVATALOS)

Az Olasz Szövetség elsőfokú ítélete szerint Andrea Agnelli 1 éves eltiltásban részesült, valamint a klubra további 300 ezer €-nyi büntetést róttak ki.

A Juventus elnöke az eltiltás mellett még további 20 ezer eurós bírságot kapott, a klub pár vezető pozícióban levő munkatársa, pontosabban Francesco Calvóra és Stefano Merullára is Agnelliével azonos hosszúságú, azaz 1 éves eltiltást kapott, míg Alessandro Nicola D’Angelóra pedig 1 év 3 hónapos eltiltás vár.

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet