Mentsétek meg Kean közlegényt!

írta: Kacskovics Doma
0 komment 70 👁

A Juventus legragyogóbb kis apródja a nagyító alatt

Induljunk onnan, hogy minek is látják szinte mindenhol ezt a srácot. Nem csak a bianconeri, de olaszország szinte összes szurkolója, valamint a média is azt harsogja (teszem hozzá szerintem jogosan), hogy Moise lesz a calcio következő nagy alakja. Ezt két éve mondogatják. Na jó, talán nem a következő Gianluca Vialli, Roberto Baggio, vagy Alex Del Piero lesz, de nem is a legutóbb hasonlóan kikiáltott Mario Balotelli pályája lesz az övé. Balotelliben egyébként ugyanekkora, vagy épp még ennél is nagyobb potenciál dolgozott, de túl hamar ment el a Manchester Citybe, ahol meg sem próbálták megnevelni, ez lett a vége. Egy kipukkadt lufi a francia élvonalban. Ott ugyan termeli a gólokat, de máshol már nem támaszkodnának rá. Na de vissza az Új Reményhez (igen, ez egy Star Wars poén volt).

Ma ott tartunk, hogy Kean alapember lehet a válogatottban, de a Juventusban nem biztos, hogy ugyanerre számítanak tőle, ennek a legfőbb oka pedig Cristiano Ronaldo. Az olasz így több mint valószínű, hogy pihentetve lesz a maradék (remélhetőleg öt) BL meccsen.
És mindenki arról beszél, hogy minden egyes alkalommal a kezdőbe vele amikor csak lehet, de ezzel azért óvatosan, mert ha megnézzük, hogy kik ellen játszott és szerzett gólt, hát… Nem éppen a Juve nagy ellenfelei ellen, és persze 19 évesen borzalmasan nehéz bárkinek is gólt lőni, de az áldozatok szépen sorban:

⦁ A Pippo Inzaghi alatt szenvedő Bologna, aminek a védelme egy kompetens edző alatt is csődtömeg lenne

⦁Az az Udinese, amelyik két meccsen nyolc gólt volt képes kapni, és a védelemtől nyugodtan bement volna még nyolc

⦁ Egy nagyon nyögvenyelős Finn csapat ellen

⦁ És egy Liechtenstein ellen, aminek ha az egész lakossága kimegy szurkolni, megtölti az Allianz Stadiont.

De, ami igenis elmondható Keanről, és ami valóban pótolhatatlanná teszi, az az, hogy ezek az Ő meccsei, az Ő posztján, és tehermentesíti Ronaldót, a lehető legtöbbet veszi le a válláról, és lehozza a kis meccseket anélkül, hogy Ronaldo/Mandzukic/Dybala lenne kitéve a sérülésveszélynek, vagy fáradásnak. Allegri gyönyörűen építi be a csapatba, a következő szezonban valőszínűleg még többet láthatjuk majd, és így tovább. Így az előbb említett hármas akkor tudja a legtöbbet kiadni magából, amikor igazán kell.

A következő meccseken az Empoli (azóta már lefújva, az ő góljával nyert a Juventus), Cagliari, Spal, Torino, Atalanta, Sampdoria elleni meccsen láthatjuk majd a kezdőcsapat környékén, a nagy meccseken, a nagyokat még Allegri is a nagyokra fogja hagyni. A támadóhierarchia kezd megbomlani a Juventusnál, és ez nem is baj, aki maradni akar, a legjobbat fogja hozni magából, hogy meggyőző teljesítményt nyújtson. Véletlen pont akkor, amikor a szezon a leginkább megköveteli. (Ez is Allegri tudatos lépésének tűnik).

Viszont ezzel a rotálással a 15 pontos előnyt meg kell tartani, és a bajnokság le van futva. Nagy a felelősség a csapat vállán, innen elbukni nagy szégyen lenne még egy sokkal kisebb csapatnak is, nemhogy a Juventusnak. A kupa már elúszott, tripla nem lesz a szezonból, de ezen már kár is lenne keseregni. A hazai sorozatok tehát úgy néz ki, gyakorlatilag véget értek a Juventus számára.

Na de akkor itt jön a neheze a dolognak.A BL ezen a részen már nagyon nem játék. Először Amszterdamban kell bizonyítani, és senki ne gondolja azt, hogy ez egy sétagalopp lesz. Ez az Ajax legyőzte azt a csapatot, ami az utóbbi három évben a Juventus egyetlen legyőzőe volt. Nagyon nem szabad őket félvállról venni. ÉS akkor még „csak” az elődöntőben vagyunk. Angliában pedig vért kell izzadnni minden egyes percben, teljesen mindegy, hogy a Spurs vagy a Manchester City jön szembe. És itt jön a képbe megint az Új Remény. Kean megfelelő cseréje lehet Mario Mandzukicnak, ezt jól tudja Allegri is, aki a nagy meccsebe szeret igazán jól belenyúlni. Kean pedig szeret ezekbe jól beszállni. Bár az is igaz, hogy egy lehetőséget már elszalasztott idén, hogy történelmet írjon, mikor az Atleticót ejthette volna ki. Elpöckölte a labdát Oblak, majd a kapu mellett is. De talán jobb is így. Mindenkinek. Van még rá ideje.

Jobb így, mert már így is elég felkapott lett a srác, ha pedig ő ejtette volna ki a madridiakat, már rég felkapta volna a hype-vonat, és könnyen lehet, hogy már pogbai magasságokban szárnyalna, és soha nem jönne vissza. Nem szabad elengedni egy ekkora tehetség kezét ilyen fiatalon, ezt Balotellin megtanulta mindenki. Nem elég érett, de ezt legalább belátja (ez paradoxonnak hangzik, de van értelme).

Jelen pillanatban alig múlt el 19, de már most hatalmas rajta a közösségi nyomás, amin nem segít Mino Raiola sem. Az olasz játékosügynök egyedül a pénzt tiszteli, nagy valószínűség szerint Keannel is megpróbálja majd eljátszani, amit Balotellivel. Eladni nagy pénzért, majd onnantól kezdve egyengetni a bukdácsoló srác alatt a lehetetlen utat, amit kirajzolt neki. Ez az, amit a Juventusnak nem szabad majd engedni, ha tényleg azt gondolják, hogy Kean a jövő (én ezt gondolom de ez személyes vélemény).

A fiú már csaknem férfinak tűnik, széles vállain akár már a 9-es mez is díszeleghetne, mondják sokan, és könnyen lehet, hogy jövőre ez be is fog következni. Nem csak a Juvéban, hanem a válogatottban is. De még nem áll készen arra, hogy egy teljes játékos legyen. Még nem egész. Hamarosan. Készülődik szépen csendben, annyira már nem is a háttérben. Kean közlegényből egyszer még igazi generális lehet. De ne hagyjátok, hogy elessen őrmesterként!
juventibus.com

FACEBOOK POSZTOK

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
11 hours ago
JuventusFC.hu

Így futhat ki az olasz válogatott Anglia ellen: nincs Juventus játékos a kezdőcsapatban. 😢 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Így futhat ki az olasz válogatott Anglia ellen: nincs Juventus játékos a kezdőcsapatban. 😢

Kommentelés a Facebookon

Semmi meglepo nincs ebben a felallasban. Az azert nekem fajo,hogy megint oreg belsoket alkalmaz Mancini...Scalvini nem kezd az meg talan oke - habar en bedobtam volna - de egy Boungiornot megneznek! A szelsovedoknel nincs uj a nap alatt. A palya kozepen a szokasos mag. Tamadok teren pedig max az volt a kerdes,hogy Pellegrini vagy Gnonto kezd... kiszamotgato volt. Reteguira ra kerestem,argentinaban jo formaban kezdte a szezont. Centerben egyertelmu volt,hogy o fog kezdeni.

Keretben sincs akkor mi ezen a meglepő ;)

Ez a Mancini még az Allegritől is hülyébb

Addig se serulnek le

Legalább nem sérülnek meg

View more comments

11 hours ago
JuventusFC.hu

A Juventus által megfigyelt játékosok kezdő tizenegye. 🧐 ... Mutass többetMutass kevesebbet

A Juventus által megfigyelt játékosok kezdő tizenegye. 🧐

Kommentelés a Facebookon

Hat ebből max Scamacca meg Scalvini az akit el lehetne hozni a többi az kb jó helyen vannak ott ahol vannak 😂

középmezony? nézzük már meg a Napoli hány világsztár játékossal alázza a mezőnyt idén.... nem minden a név...

Scalvini jöhet

Már csak Eden Hazard hiányzik. Jól ellennének Pogbával... Együtt járhatnának dokihoz.

Veretes névsor. Vicario, Scalvini, Frattesi. A többi szerintem maradhat ott ahol van.

Középmezőny kb

Hát ez nem sok ! Játékosokat is vesznek ? Szánalmas ! Bohócok irányítják már a Juvét is 🍌💩🤡

View more comments

16 hours ago
JuventusFC.hu

Revans? Elkann az asztalra csapott, nem lesz többé a FIAT a FIGC főszponzora. 💪 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Revans? Elkann az asztalra csapott, nem lesz többé a FIAT a FIGC főszponzora. 💪

Kommentelés a Facebookon

Megyünk a Seria B - be.Az tuti.

Nagyon helyes, ezt mondtam én is, hogy oda kell vágni ennek a szövetségnek.

Azért nem hiszem, hogy nem lenne más aki beszállna.ez az exornak nem értem miért jo

ELKANN: “FIAT NON SARA’ PIU’ LO SPONSOR DELLA FIGC” “La Pallamano ci sta dando molte più soddisfazioni...” Seguici su Il Primate

Helyes😎

Ez a piac sem marad nyitott sokáig

View more comments

18 hours ago
JuventusFC.hu

BOMBAHÍR SZERDÁRA! 💣

A @gazzettadellosport szerint a Juventust nem fenyegeti az újabb pontlevonás veszélye a feketén kifizetett pénzek miatt, különösen az esetben, ha a tőkenyereség ügyében megmarad a -15 pont. A klub viszont jelentős pénzbírságot kaphat, az érintett játékosok pedig eltiltással nézhetnek szembe.
... Mutass többetMutass kevesebbet

BOMBAHÍR SZERDÁRA! 💣 A @gazzettadellosport szerint a Juventust nem fenyegeti az újabb pontlevonás veszélye a feketén kifizetett pénzek miatt, különösen az esetben, ha a tőkenyereség ügyében megmarad a -15 pont. A klub viszont jelentős pénzbírságot kaphat, az érintett játékosok pedig eltiltással nézhetnek szembe.

Kommentelés a Facebookon

Azt is visszakapjuk,hiteltelen mar ez az egesz hobelebanc..

Hát akor eltiltjak az egész csapatot vagy mi gondolkodjatok egy kicsit mi de k meg kapta a fizetését mind egytől egyig akkor az egész csapatot eltiltjak 🤣🤣🤣 akkor ki fog ki alni játszani majd mi szurkolók 🤣🤣

Nem elég a -15 ????

Hát ez hatalmas bombahír, alig kapok levegőt 😝

A bomba hír az az lenne hogy a Juventus visszakapja a 15 pontot és azokat a személyeket büntetik meg akik érintettek a dologban! Minden más eshetőség csak negatívan érinti a klubot

View more comments

1 day ago
JuventusFC.hu

Bonucci sem utazik a válogatotthoz: fizikai problémák miatt marad Torinóban. ... Mutass többetMutass kevesebbet

Bonucci sem utazik a válogatotthoz: fizikai problémák miatt marad Torinóban.

Kommentelés a Facebookon

De jó ez a mez 💚🤍❤️

Nem is kell márt 35 évesen a válogatottban elvenni pl. Scalvini-től a játék lehetőséget. Kell a fiataloknak is játszani

Na,Adidas-ra váltott az Azzurri....?🤔

🙏

2 days ago
JuventusFC.hu

A @transfermarkt_official frissítette egyes játékosok értékeit: Pogbáé csökkent a leginkább, már csak 20 milliót ér, míg Fagiolié emelkedett a legtöbbet. 📉📈 ... Mutass többetMutass kevesebbet

A @transfermarkt_official frissítette egyes játékosok értékeit: Pogbáé csökkent a leginkább, már csak 20 milliót ér, míg Fagiolié emelkedett a legtöbbet. 📉📈

Kommentelés a Facebookon

Na és Mirettié nem nőtt?

2 days ago
JuventusFC.hu

📆 ÍME A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK IDŐPONTJAI!

✈ Lazio 🆚️ Juve
Április 8. - 20.45

✈ Sassuolo 🆚️ Juve
Április 16. - 18.00

🏠 Juve 🆚️Napoli
Április 23. - 20.45

✈ Bologna 🆚️ Juve
Április 30. - 20.45

COPPA ITALIA 🏆
✈ Inter 🆚️ Juve
Április 4. & Április 26. - 21.00

🔰 FINO ALLA FINE 🤍🖤
... Mutass többetMutass kevesebbet

Kommentelés a Facebookon

04.01 Juventus-Verona ez kimaradt

2 days ago
JuventusFC.hu

Buffon bejelentette: az idei, vagy a következő szezon végén visszavonul. 😢 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Buffon bejelentette: az idei, vagy a következő szezon végén visszavonul. 😢

Kommentelés a Facebookon

Csak kapus edzot csinaljanak belole. Hozzak vissza a csapathoz es csinaljon az egyik fiatalbol egy kovetkezo Buffont ;)

Reméljük az utolsó meccse az egy Juventus Parma lesz. 😊

Kell egy Parma mez!

Valaha volt legjobb kapus!🐐🖤🤍

Lehet szervezni a megfelelő búcsúmeccset.

Kedvencem Alex után, és imádom őt... de ezt azért hallottuk már! :D

Örök LEGENDA!

Akkor tárt karokkal várjuk a juve vezetőségében!!!!

Vagy az azutáni szezon végén...vagy utánna...vagy azután...🤣🤣🤣

Óriási ember és sportember. Rengeteget lehet tőle tanulni.

View more comments

2 days ago
JuventusFC.hu

A @gazzettadellosport szerint a Leeds 35 millió eurót kér a Juventustól Wilfried Gnontóért. ... Mutass többetMutass kevesebbet

A @gazzettadellosport szerint a Leeds 35 millió eurót kér a Juventustól Wilfried Gnontóért.

Kommentelés a Facebookon

Gyanitom hogy Moise Kean sajat nevelesu. Ugyhogy felesleges lenne eladni a helyere. Hacsak nem felhoznak egy sajat nevelesu tamadot a felnott keretbe ugyanis regisztralni kell sajat nevelesu jatekosokat a keretekbe.

Akkor 35 McKennie , és meg is van oldva :D

McKennie szerződésében emlékeim szerint ennyi a kivásárlási ár... Amúgy nem értek egyet evvel a trade-el

Há kie?

Kenny meg egy ötös…

Leeds örüljön, ha bent marad ...

Keant kell odaadni erte...

Okés ott van a Texaxi gyerek csere es enyi

Mehetne érte az a 🤡amerikai meg1kis💰‼️

View more comments

TOVÁBB

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

🛑Kapcsold ki a hírdetésblokkolót!✋

A JuventusFC.hu ingyenes, viszont a hírfolyam nem fog megjelenni, ha AdBlockot vagy más hírdetésblokkolót használsz!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock