Mentsétek meg Kean közlegényt!

írta: Kacskovics Doma
0 komment 31 👁

A Juventus legragyogóbb kis apródja a nagyító alatt

Induljunk onnan, hogy minek is látják szinte mindenhol ezt a srácot. Nem csak a bianconeri, de olaszország szinte összes szurkolója, valamint a média is azt harsogja (teszem hozzá szerintem jogosan), hogy Moise lesz a calcio következő nagy alakja. Ezt két éve mondogatják. Na jó, talán nem a következő Gianluca Vialli, Roberto Baggio, vagy Alex Del Piero lesz, de nem is a legutóbb hasonlóan kikiáltott Mario Balotelli pályája lesz az övé. Balotelliben egyébként ugyanekkora, vagy épp még ennél is nagyobb potenciál dolgozott, de túl hamar ment el a Manchester Citybe, ahol meg sem próbálták megnevelni, ez lett a vége. Egy kipukkadt lufi a francia élvonalban. Ott ugyan termeli a gólokat, de máshol már nem támaszkodnának rá. Na de vissza az Új Reményhez (igen, ez egy Star Wars poén volt).

Ma ott tartunk, hogy Kean alapember lehet a válogatottban, de a Juventusban nem biztos, hogy ugyanerre számítanak tőle, ennek a legfőbb oka pedig Cristiano Ronaldo. Az olasz így több mint valószínű, hogy pihentetve lesz a maradék (remélhetőleg öt) BL meccsen.
És mindenki arról beszél, hogy minden egyes alkalommal a kezdőbe vele amikor csak lehet, de ezzel azért óvatosan, mert ha megnézzük, hogy kik ellen játszott és szerzett gólt, hát… Nem éppen a Juve nagy ellenfelei ellen, és persze 19 évesen borzalmasan nehéz bárkinek is gólt lőni, de az áldozatok szépen sorban:

⦁ A Pippo Inzaghi alatt szenvedő Bologna, aminek a védelme egy kompetens edző alatt is csődtömeg lenne

⦁Az az Udinese, amelyik két meccsen nyolc gólt volt képes kapni, és a védelemtől nyugodtan bement volna még nyolc

⦁ Egy nagyon nyögvenyelős Finn csapat ellen

⦁ És egy Liechtenstein ellen, aminek ha az egész lakossága kimegy szurkolni, megtölti az Allianz Stadiont.

De, ami igenis elmondható Keanről, és ami valóban pótolhatatlanná teszi, az az, hogy ezek az Ő meccsei, az Ő posztján, és tehermentesíti Ronaldót, a lehető legtöbbet veszi le a válláról, és lehozza a kis meccseket anélkül, hogy Ronaldo/Mandzukic/Dybala lenne kitéve a sérülésveszélynek, vagy fáradásnak. Allegri gyönyörűen építi be a csapatba, a következő szezonban valőszínűleg még többet láthatjuk majd, és így tovább. Így az előbb említett hármas akkor tudja a legtöbbet kiadni magából, amikor igazán kell.

A következő meccseken az Empoli (azóta már lefújva, az ő góljával nyert a Juventus), Cagliari, Spal, Torino, Atalanta, Sampdoria elleni meccsen láthatjuk majd a kezdőcsapat környékén, a nagy meccseken, a nagyokat még Allegri is a nagyokra fogja hagyni. A támadóhierarchia kezd megbomlani a Juventusnál, és ez nem is baj, aki maradni akar, a legjobbat fogja hozni magából, hogy meggyőző teljesítményt nyújtson. Véletlen pont akkor, amikor a szezon a leginkább megköveteli. (Ez is Allegri tudatos lépésének tűnik).

Viszont ezzel a rotálással a 15 pontos előnyt meg kell tartani, és a bajnokság le van futva. Nagy a felelősség a csapat vállán, innen elbukni nagy szégyen lenne még egy sokkal kisebb csapatnak is, nemhogy a Juventusnak. A kupa már elúszott, tripla nem lesz a szezonból, de ezen már kár is lenne keseregni. A hazai sorozatok tehát úgy néz ki, gyakorlatilag véget értek a Juventus számára.

Na de akkor itt jön a neheze a dolognak.A BL ezen a részen már nagyon nem játék. Először Amszterdamban kell bizonyítani, és senki ne gondolja azt, hogy ez egy sétagalopp lesz. Ez az Ajax legyőzte azt a csapatot, ami az utóbbi három évben a Juventus egyetlen legyőzőe volt. Nagyon nem szabad őket félvállról venni. ÉS akkor még “csak” az elődöntőben vagyunk. Angliában pedig vért kell izzadnni minden egyes percben, teljesen mindegy, hogy a Spurs vagy a Manchester City jön szembe. És itt jön a képbe megint az Új Remény. Kean megfelelő cseréje lehet Mario Mandzukicnak, ezt jól tudja Allegri is, aki a nagy meccsebe szeret igazán jól belenyúlni. Kean pedig szeret ezekbe jól beszállni. Bár az is igaz, hogy egy lehetőséget már elszalasztott idén, hogy történelmet írjon, mikor az Atleticót ejthette volna ki. Elpöckölte a labdát Oblak, majd a kapu mellett is. De talán jobb is így. Mindenkinek. Van még rá ideje.

Jobb így, mert már így is elég felkapott lett a srác, ha pedig ő ejtette volna ki a madridiakat, már rég felkapta volna a hype-vonat, és könnyen lehet, hogy már pogbai magasságokban szárnyalna, és soha nem jönne vissza. Nem szabad elengedni egy ekkora tehetség kezét ilyen fiatalon, ezt Balotellin megtanulta mindenki. Nem elég érett, de ezt legalább belátja (ez paradoxonnak hangzik, de van értelme).

Jelen pillanatban alig múlt el 19, de már most hatalmas rajta a közösségi nyomás, amin nem segít Mino Raiola sem. Az olasz játékosügynök egyedül a pénzt tiszteli, nagy valószínűség szerint Keannel is megpróbálja majd eljátszani, amit Balotellivel. Eladni nagy pénzért, majd onnantól kezdve egyengetni a bukdácsoló srác alatt a lehetetlen utat, amit kirajzolt neki. Ez az, amit a Juventusnak nem szabad majd engedni, ha tényleg azt gondolják, hogy Kean a jövő (én ezt gondolom de ez személyes vélemény).

A fiú már csaknem férfinak tűnik, széles vállain akár már a 9-es mez is díszeleghetne, mondják sokan, és könnyen lehet, hogy jövőre ez be is fog következni. Nem csak a Juvéban, hanem a válogatottban is. De még nem áll készen arra, hogy egy teljes játékos legyen. Még nem egész. Hamarosan. Készülődik szépen csendben, annyira már nem is a háttérben. Kean közlegényből egyszer még igazi generális lehet. De ne hagyjátok, hogy elessen őrmesterként!
juventibus.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet