Mercato: Egy újabb brazil Torinóba tart? – fejtegetés

írta: Kacskovics Doma
0 komment 7 👁

Marcelo, a Real Madrid C.F. balhétédje, igencsak elégedetlen a jelenlegi helyzetével a királyi gárdában; mind a kapott játéklehetőség; de leginkább a nem éppen pozitív eredmények miatt. A brazil játékos már sugallta, hogy távozni szeretne a madridiaktól, és bár hivatalos átigazolási kérelemről még nem tudni, sok helyen hallani Marcelo és a Juve flörtöléséről. Ez sokkal konkrétabbá válhat a következő nyáron. A néhány nappal ezelőtti pletykák szerint pedig Florentino Perez bólintott egy bizonytalant az olasz csapat érdeklődésére.

Marcelo->Juventus-még mindig csak egy álom?
Ezek után úgy tűnhet, hogy semmi sem állhat eme gigatranszfer útjába, hogy a brazil költözzön a jövő nyáron. Marcelo talán meggyőzte Florentino Perezt arról hogy el fogja hagyni a csapatot a következő adandó alkalommal, de ehhez azért annyi nem elég, hogy valaki beszélgessen a másikkal, komoly üzlet jöhet létre. A néhány nappal ezelőtti Mediaset Marceloról szóló cikke viszont már konkrét átigazolási összeget is (45 millió €) is tudni vél.

Viszont ez a lépés felvet egy igencsak fontos kérdést, aminek sokkal inkább a kérdezője semmint tárgya lehet Alex Sandro. A szintén brazil balbekk valószínűleg a padra lesz száműzve honfitársa érkeztével, amire okot sem adott, hiszen ha nem is kifogástalan a teljesítménye, azért semmiképpen sem padra való játékos. És ha már itt tartunk, élete formájában, a második Juventus szezonja után egy pillanat alatt pöckölte vissza a pénzhegyeket kínáló PSG-t az Öreg Hölgy kegyei kedvéért. Már csak ezért sem lenne elegáns valaki mást hozni a helyére.

Ha már Alex Sandro… Sok kritika éri az utóbbi időben, hogy már nincs formában, el kell adni, amíg még ér valamit. Ez magyar szurkolói csoportokban ütötte fel a fejét, és szeretném mindenki kételyeit elkergetni: Alex továbbra is élvezi Allegri, és a klub bizalmát, semmi okot nem ad rá, hogy ilyen mély értelmezéseket és fejtegetéseket kapjon szurkolói részről csak azért, mert kevésbé játszik látványosan. Sajnos vagy nem, Mandzukic eltűnésével a balszélről, sokkal kevesebb kreatív rész jut neki, és sokkal több ütközés, fault, hasonló védekezőmechanizmus a feladata. Sokan elfelejtik, hogy a horvát ezeket mind megcsinálta, és amit két évvel ezelőtt még ketten oldottak meg, ez most egyedül Sandro feladata lett. Megint, mert ne feledjük: A klasszikus balhátvéd példája. Hatalmas alázattal végzi a feladatát, nem panaszkodik, a botrányok, balhék, konfliktusok elkerülik immár negyedik éve.

Marcelo? Hát, ha nem is az ellentéte ennek a mentalitásnak, oda kell tenni azt a bizonyos “de”-t. Része volt 2015-ben csapata edzőbuktatásának, médiaaktivitása az egekben, nagyon sokat foglalkozik a pályán túli dolgokról, és keményen nyilatkozik is róluk, ezt pedig nem lehet minden esetben pozitívumnak elkönyvelni. Marcelo játéka abszolút edzőfüggő, aki az ő mentalitásával nem tud mit kezdeni, annak bizony bele fog törni a bicskája még akkor is, ha rendkívül jól játszik az adott edző keze alatt. Emlékezzünk, amikor legutóbb hasonló mentalitású brazil szélsővédőt igazolt a klub, hiába volt Dani Alves kirobbanó formában, nem tudott mit kezdeni a Juventus úri mentalitásával, és végül ebbe bukott bele a klubnál.

Megszoksz, vagy megszöksz
Számos példát lehetne hozni olyanokra, akik hasonló mentalitással érkeztek, mint Marcelo, van akiket pozitív, van akiket negatív példaként lehet hozni.
Alves, Vidal, Neto, Zaza, Rincón, Hernanes hasonlók voltak, és nem vertek gyökeret Torinóban, voltak akiknek a mentalitás, voltak akiknek a kapott játékpercek nem tetszettek, de elhagyták a klubbot
Mandzukic, Douglas Costa, Cuadrado pedig az élő példák arra, hogy ez a fajta mentalitás, amit a Juve magáénak mond, igenis tanulható, és alkalmazható. Alex Sandro ebbe a sorba tartozik, és igencsak kérdéses, hogy Marcelo tudhatná e követni.
Az évek pedig Alex oldalán állnak. Két év van a két játékos közt, ami elég arra, hogy amíg Marcelo kiég, Sandro a legjobb legyen a világon. Megérheti ezt kockáztatni?

Forrás:https://www.juvelive.it/2019/03/01/marcelo-alla-juventus-calciomercato-il-brasiliano-verso-torino/

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet