Miért nem jó nekünk az Európai Szuperliga?

írta: kampat
0 komment 2252 👁

Tegnap éjszaka a futball megváltozott. Eddig egy klub úgy kvalifikálhatta magát egy sorozatba, hogy amögött komoly munka, döntések sorozata, vér és verejték volt. Jelenleg pedig az, hogy kinek mennyi szurkolója, és kinek mennyi pénze van.

Ha a csapat indulhat is az olasz bajnokságban, a Juventus vagy a milánói klubok nem élnek majd a BL indulás jogával, és a 4.helyezett fog közvetlenül bejutni az európai futball legrangosabb kupasorozatába? Nonszensz.

A Bajnokok Ligájának az volt a pikantériája, hogy alkalomadtán hónapokat is kellett várni egy nagy összecsapásra, és olyan mérkőzések is létrejöhettek, amikre alapesetben nem lett volna lehetőség. Egy fagyos moszkvai összecsapás, 90 perc a török bajnok pokoli otthonában, vagy egy izgalmas találkozó Budapesten. Új városok, új helyszínek, új stadionok. Bár sokak számára csábító lehet a közhelyes „így legalább minden héten rangadó lesz” szlogen, mi a valóság? Nem lesz unalmas három szezon után nézni a századik Tottenham vagy netán Arsenal elleni összecsapást, akiknek az eredményeik alapján egyébként semmilyen létjogosultságuk nem lenne részt venni a Szuperligában? A klubok listája bár jó, nem teljes: többek között a PSG és a Bayern nélkül ez csak egy elit gittegylet.

Ha pedig az olasz bajnokságban sem vehet részt a csapat, végképp véget érne az, amiért szeretjük ezt a sportot. A Juventus olasz klub, a Chelsea angol, a Real Madrid spanyol – nem pedig az Európai Szuperliga egyik csapata. Nem tudunk elképelni egy szezont városi derby, egy Fiorentina, vagy egy Napoli elleni összecsapás nélkül. Ezeknek a bajnoki mérkőzéseknek mind megvolt a maga varázsa, de még az éppen feljutó, a Serie A-ban eddig sosem szerepelt, kis dél-olaszországi csapat elleni megméretettésnek is. Ez minden alapja, egy olyan kvalitáson alapuló rendszer, amin nem szabad változtatni. Az is egy remek kérdés, hogy miként befolyásolhatja a szurkolók elkötelezettségét, ha csapatuk nem nyer éveken keresztül semmit. A bajnokság és a kupa nélkül ugyanis csak ebben a sorozatban tudnának trófeát nyerni, és ezt pedig évente egy klub zsebelheti be.

Andrea Agnelli ténykedése eléggé félelmetes. Ismerjük, hogyan dolgozik: puszta féltékenységből elűzte Del Pierót, olyan bánásmódban részesítette a legendáinkat, amely korábban nem fordulhatott volna elő. Aztán jött a címer lecserélése logóra, a zebracsíkos mez megalázása, az ultrák ellehetetlenítése. A Bianconeri a kínai és amerikai piac fordult, de nem ők fogják átsegíteni a csapatot a nehéz pillanatokon a Real Madrid ellen emberhátrányban, 3-2-nél, a 89. percben. A Juventus jelenleg egy test lélek nélkül, az Öreg Hölgy mindent feláldozott a sikerek érdekében az elmúlt években, pedig nem egy meg két példa van arra, hogy nem kell szembeköpni a saját szurkolóinkat az eredményesség oltárán.

Del Piero a hírekből tudta meg, hogy mennie kell Torinóból

A Juventus elnöke 10 év alatt gyakorlatilag gátlástalanul átgázolt a futballon, de hamarosan megfogja látni, hogy ezt így nem lehet megtenni. Gyakorlatilag rendkívül közel kerül a tűzhöz az ECA vezetőjeként, a családja üzleti kapcsolatait kihasználva (jó példa erre a JP Morgan 6 milliárd dolláros szerepvállalása), Florentino Pérezzel az oldalán pedig már egyenes út vezetett az Európai Szuperligához.

„Nem tudtuk, hogy kígyót melengetünk a keblünkön. A lehető leghamarabb felfüggesztjük ezt a 12 csapatot. Még soha senki nem hazudott annyit nekem, mint Agnelli, szombaton beszéltem vele, és azt mondta, hogy mindenezek csak pletykák, és kikapcsolta a telefonját. Ő az egyik, hanem a legnagyobb csalódás!“

Aleksander Čeferin

Mondta mindezt az UEFA elnöke a saját gyermeke keresztapjáról. Agnelli mindig, mindent megakar változtatni – és ennek isszuk meg most a levét.

Ez a döntés semmi másról nem szól, mint a pénzről. A mérhetetlen kapzsiság a futball teljes szétverését eredményezte, kis túlzással huszadrangú dologgá vált 2021-re számukra, hogy a pályán mi történik. Ez a szemlélet olyan, mint az Arsenal amerikai tulajdonosáé, akinek éveken keresztül csak a BL indulás elérése volt a fontos, majd az óriási bevételeket rögtön menekítette is át a különböző amerikai cégeibe.

Ha a szóban forgó 12 klub ennyire elégedetlen volt a kapott juttatásokkal, miért nem fogtak össze, és emeltek szót ez ellen, akár drasztikus lépéseket is kilátásba helyezve? Vagy az üzleti kapcsolataikat, amik látjuk, hogy megvannak, miért nem használták fel arra, hogy jobb szerződésekkel segítsék a megfelelő szervezeteket? Netán nem az lehet a háttérben, hogy ezek a klubok olyan mértékű adósságokat halmoztak fel a rossz klubvezetés következtében, hogy egyszerűen nem volt más választásuk a csőd elkerülése érdekében, csak ez a sorozat létrehozása? Elég csak a Barcelona adósságállományára gondolni.

Az FC Barcelona 1.2 milliárd euró adósságot halmozott fel

Félreértés ne essék: az UEFA és a FIFA sem szent, mindkettő egy velejéig romlott, korrupt szervezet. Azonban hisszük, hogy megfelelő kommunikációval lehetett volna egy kompromisszumos megoldást találni, mert ez a helyzet áthidalhatatlan problémákat szülhet.

Jó példa erre az elég drasztikusnak tűnő korlátozás ezen csapatok válogatott játékosait illetően, miszerint az Európa Bajnokságon és a Világbajnokságon sem szerepelhet a 12 klub futballistája. Cristiano Ronaldo, akinek oly fontos a hazája, dönthet, hogy eligazol Torinóból egy másik klubba, vagy nem szerepel élete talán utolsó kontinensviadalán? Esetleg, hogy egy rendkívül tehetséges futballista inkább játszik majd a Bayern Münchenben vagy a Lazióban, hogy ezáltal a válogatottban is pályára léphessen?

Badarság lenne azt gondolni, hogy ez a 12 klub van egyértelműen nyert helyzetben. A további retorziókról nem is beszélve: ha átigazolási tiltás lesz a szervezetek között, ezen klubok a jövőben hogy fogják fenntartani a minőséget? Csupán azzal, hogy egymás játékosait adják-veszik?

Rengeteg a kérdés, kevés a válasz. Óriási pereskedések várhatóak a nyár folyamán, az UEFA már jelezte, hogy 500 milliárd euróra perli a résztvevő klubokat. Végtelenül csalódottak vagyunk a kialakult szituáció miatt, ma mindenki vesztett, de legfőképp mi, szurkolók.

Kamanczi Patrik írása

FACEBOOK POSZTOK

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
11 hours ago
JuventusFC.hu

Így futhat ki az olasz válogatott Anglia ellen: nincs Juventus játékos a kezdőcsapatban. 😢 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Így futhat ki az olasz válogatott Anglia ellen: nincs Juventus játékos a kezdőcsapatban. 😢

Kommentelés a Facebookon

Semmi meglepo nincs ebben a felallasban. Az azert nekem fajo,hogy megint oreg belsoket alkalmaz Mancini...Scalvini nem kezd az meg talan oke - habar en bedobtam volna - de egy Boungiornot megneznek! A szelsovedoknel nincs uj a nap alatt. A palya kozepen a szokasos mag. Tamadok teren pedig max az volt a kerdes,hogy Pellegrini vagy Gnonto kezd... kiszamotgato volt. Reteguira ra kerestem,argentinaban jo formaban kezdte a szezont. Centerben egyertelmu volt,hogy o fog kezdeni.

Keretben sincs akkor mi ezen a meglepő ;)

Ez a Mancini még az Allegritől is hülyébb

Addig se serulnek le

Legalább nem sérülnek meg

View more comments

11 hours ago
JuventusFC.hu

A Juventus által megfigyelt játékosok kezdő tizenegye. 🧐 ... Mutass többetMutass kevesebbet

A Juventus által megfigyelt játékosok kezdő tizenegye. 🧐

Kommentelés a Facebookon

Hat ebből max Scamacca meg Scalvini az akit el lehetne hozni a többi az kb jó helyen vannak ott ahol vannak 😂

középmezony? nézzük már meg a Napoli hány világsztár játékossal alázza a mezőnyt idén.... nem minden a név...

Scalvini jöhet

Már csak Eden Hazard hiányzik. Jól ellennének Pogbával... Együtt járhatnának dokihoz.

Veretes névsor. Vicario, Scalvini, Frattesi. A többi szerintem maradhat ott ahol van.

Középmezőny kb

Hát ez nem sok ! Játékosokat is vesznek ? Szánalmas ! Bohócok irányítják már a Juvét is 🍌💩🤡

View more comments

15 hours ago
JuventusFC.hu

Revans? Elkann az asztalra csapott, nem lesz többé a FIAT a FIGC főszponzora. 💪 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Revans? Elkann az asztalra csapott, nem lesz többé a FIAT a FIGC főszponzora. 💪

Kommentelés a Facebookon

Megyünk a Seria B - be.Az tuti.

Nagyon helyes, ezt mondtam én is, hogy oda kell vágni ennek a szövetségnek.

Azért nem hiszem, hogy nem lenne más aki beszállna.ez az exornak nem értem miért jo

ELKANN: “FIAT NON SARA’ PIU’ LO SPONSOR DELLA FIGC” “La Pallamano ci sta dando molte più soddisfazioni...” Seguici su Il Primate

Helyes😎

Ez a piac sem marad nyitott sokáig

View more comments

17 hours ago
JuventusFC.hu

BOMBAHÍR SZERDÁRA! 💣

A @gazzettadellosport szerint a Juventust nem fenyegeti az újabb pontlevonás veszélye a feketén kifizetett pénzek miatt, különösen az esetben, ha a tőkenyereség ügyében megmarad a -15 pont. A klub viszont jelentős pénzbírságot kaphat, az érintett játékosok pedig eltiltással nézhetnek szembe.
... Mutass többetMutass kevesebbet

BOMBAHÍR SZERDÁRA! 💣 A @gazzettadellosport szerint a Juventust nem fenyegeti az újabb pontlevonás veszélye a feketén kifizetett pénzek miatt, különösen az esetben, ha a tőkenyereség ügyében megmarad a -15 pont. A klub viszont jelentős pénzbírságot kaphat, az érintett játékosok pedig eltiltással nézhetnek szembe.

Kommentelés a Facebookon

Azt is visszakapjuk,hiteltelen mar ez az egesz hobelebanc..

Hát akor eltiltjak az egész csapatot vagy mi gondolkodjatok egy kicsit mi de k meg kapta a fizetését mind egytől egyig akkor az egész csapatot eltiltjak 🤣🤣🤣 akkor ki fog ki alni játszani majd mi szurkolók 🤣🤣

Nem elég a -15 ????

Hát ez hatalmas bombahír, alig kapok levegőt 😝

A bomba hír az az lenne hogy a Juventus visszakapja a 15 pontot és azokat a személyeket büntetik meg akik érintettek a dologban! Minden más eshetőség csak negatívan érinti a klubot

View more comments

1 day ago
JuventusFC.hu

Bonucci sem utazik a válogatotthoz: fizikai problémák miatt marad Torinóban. ... Mutass többetMutass kevesebbet

Bonucci sem utazik a válogatotthoz: fizikai problémák miatt marad Torinóban.

Kommentelés a Facebookon

De jó ez a mez 💚🤍❤️

Nem is kell márt 35 évesen a válogatottban elvenni pl. Scalvini-től a játék lehetőséget. Kell a fiataloknak is játszani

Na,Adidas-ra váltott az Azzurri....?🤔

🙏

2 days ago
JuventusFC.hu

A @transfermarkt_official frissítette egyes játékosok értékeit: Pogbáé csökkent a leginkább, már csak 20 milliót ér, míg Fagiolié emelkedett a legtöbbet. 📉📈 ... Mutass többetMutass kevesebbet

A @transfermarkt_official frissítette egyes játékosok értékeit: Pogbáé csökkent a leginkább, már csak 20 milliót ér, míg Fagiolié emelkedett a legtöbbet. 📉📈

Kommentelés a Facebookon

Na és Mirettié nem nőtt?

2 days ago
JuventusFC.hu

📆 ÍME A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK IDŐPONTJAI!

✈ Lazio 🆚️ Juve
Április 8. - 20.45

✈ Sassuolo 🆚️ Juve
Április 16. - 18.00

🏠 Juve 🆚️Napoli
Április 23. - 20.45

✈ Bologna 🆚️ Juve
Április 30. - 20.45

COPPA ITALIA 🏆
✈ Inter 🆚️ Juve
Április 4. & Április 26. - 21.00

🔰 FINO ALLA FINE 🤍🖤
... Mutass többetMutass kevesebbet

Kommentelés a Facebookon

04.01 Juventus-Verona ez kimaradt

2 days ago
JuventusFC.hu

Buffon bejelentette: az idei, vagy a következő szezon végén visszavonul. 😢 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Buffon bejelentette: az idei, vagy a következő szezon végén visszavonul. 😢

Kommentelés a Facebookon

Csak kapus edzot csinaljanak belole. Hozzak vissza a csapathoz es csinaljon az egyik fiatalbol egy kovetkezo Buffont ;)

Reméljük az utolsó meccse az egy Juventus Parma lesz. 😊

Kell egy Parma mez!

Valaha volt legjobb kapus!🐐🖤🤍

Lehet szervezni a megfelelő búcsúmeccset.

Kedvencem Alex után, és imádom őt... de ezt azért hallottuk már! :D

Örök LEGENDA!

Akkor tárt karokkal várjuk a juve vezetőségében!!!!

Vagy az azutáni szezon végén...vagy utánna...vagy azután...🤣🤣🤣

Óriási ember és sportember. Rengeteget lehet tőle tanulni.

View more comments

2 days ago
JuventusFC.hu

A @gazzettadellosport szerint a Leeds 35 millió eurót kér a Juventustól Wilfried Gnontóért. ... Mutass többetMutass kevesebbet

A @gazzettadellosport szerint a Leeds 35 millió eurót kér a Juventustól Wilfried Gnontóért.

Kommentelés a Facebookon

Gyanitom hogy Moise Kean sajat nevelesu. Ugyhogy felesleges lenne eladni a helyere. Hacsak nem felhoznak egy sajat nevelesu tamadot a felnott keretbe ugyanis regisztralni kell sajat nevelesu jatekosokat a keretekbe.

Akkor 35 McKennie , és meg is van oldva :D

McKennie szerződésében emlékeim szerint ennyi a kivásárlási ár... Amúgy nem értek egyet evvel a trade-el

Há kie?

Kenny meg egy ötös…

Leeds örüljön, ha bent marad ...

Keant kell odaadni erte...

Okés ott van a Texaxi gyerek csere es enyi

Mehetne érte az a 🤡amerikai meg1kis💰‼️

View more comments

TOVÁBB

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

🛑Kapcsold ki a hírdetésblokkolót!✋

A JuventusFC.hu ingyenes, viszont a hírfolyam nem fog megjelenni, ha AdBlockot vagy más hírdetésblokkolót használsz!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock