A barátaid se maradjanak le róla

Tegnap este játszották a Derby della Mole-t, ahol a városi nagy csapat, azaz a Juventus magabiztos 4-0-ás győzelmet aratott a kisebbik csapat, a Torino ellen. A mérkőzés pikantériája, hogy a vendégek fiatal védekező középpályását, Daniele Basellit már a 24. percben kiállították, ez pedig megpecsételte a Granata sorsát.

A vendégek mestere a mérkőzést követően állt a kamerák elé, s adott rövidebb interjút a Mediaset Premiumnak.

“Baselli keményen játszott, ami természetesen jó, de óvatosabbnak kellett volna lennie.” – kezdte nyilatkozatát Mihajlovic a Mediaset Premiumnak.

“Az első lapot kicsit szigorúnak találom, mivel két hasonló szabálytalanság is történt Andrea Belottival szemben, és az büntetés nélkül maradt. A második sárga viszont teljesen jogos volt, ezért nincs okom panaszkodni.”

“Nem akarom kommentálni az eseményeket. Ilyen mérkőzésre számítottunk, de sajnos nem tudtuk a saját játékunkat játszani. A Juventus nagyon keményen kezdett, és ami még jobban megnehezítette a dolgunkat, az az, hogy a 25. perctől már emberhátrányban voltunk.”

“Amíg 11 emberrel játszottunk, addig nekünk is megvoltak a helyzeteink, de a kiállítást követően már a Juventus dominált. Kétségtelenül megérdemelték a győzelmet. Természetes, hogy nem könnyű megemészteni a történteket, de ami a vereségnél is rosszabb az az, ha nem tudjuk magunkat ezen túltenni.”

“A céljaink nem változtak, és csak arra szabad koncentrálnunk. Saját hibánkból adódott, hogy több, mint egy órán keresztül hátrányban kellett játszanunk.”

“Sajnálatos módon a pályára lépő 11 játékos közül nyolcnak ez volt a harmadik mérkőzése 7 napon belül, ami miatt kimerültek voltak. Afriyie Acquah egy hosszabb kihagyás után tért vissza úgy, hogy mindössze a mérkőzés előtti nap tudott együtt edzeni a csapattársakkal.”

“M’Baye Niang tudja, hogy mire képes, de ehhez tökéletes fizikai állapotra van szüksége. Formába kell lendülnie, és én segítek neki ebben, hisz annyit fogom játszatni, amennyit csak lehet.”

Mihajlovic úgy jellemezte a mérkőzést, mint a “tömeg az uralkodó ellen”, vajon ezzel a kijelentéssel még nagyobb nyomást helyezett a játékosok vállára?

“Minden játékos a saját maga módján készül fel a mérkőzésre. Én csak próbáltam csökkenteni a rájuk nehezedő nyomást és feszültséget. Ez egy derbi volt, ám mindössze csak egy meccs a sok közül. A játékosoknak elmondtam a szünetben, hogy nem szeretnék látni több felesleges sárga lapot, főleg nem azért, mert a játékvezetővel vitatkoznak.”

“A Juvntus megérdemelten győzött, és valószínűleg 11 ember ellen is nyertek volna, de én jobban szerettem volna, ha a mérkőzés teljes egészében azonos körülmények között játszik a két csapat.” 

“A céljaink nem változtak meg egy mérkőzés végkimenetele miatt. Küzdeni fogunk az Európa Ligában való indulást jelentő helyek egyikéért, és meg is fogjuk azt szerezni. Hat forduló telt még el, nem adhatjuk fel az álmainkat.”

“Bocsánatot szeretnénk kérni a szurkolóktól a vereség miatt, de mindannyiunknak el kell fogadni az eredményt és tovább kell lépnünk.”