Morata: Buffon egy Alien!

írta: kampat
0 komment 0 👁

Morata ma este egykori csapattársaival néz szembe, Hispánia legjobbjai ugyanis az olasz válogatottal mérkőznek meg világbajnoki selejtezőn. A Real Madrid egykori csatára két szezont játszott Buffon csapattársaként a Juvénál, és azt mondta, hogy ő, és Iker Casillas voltak a legjobbak a gólvonalon.

Morata az El Paisnak nyilatkozott: „Buffon egy földönkívüli. Számomra ő, és Casillas voltak a legkiválóbb kapusok a történelemben. Nem lesz még egy olyan hálóőr, mint ők. Még akkor is, ha már nem rendelkeznek azzal az erővel és agilitással, mint korábban, egy az egyben feléd kerekednek. Buffon mindig előre gondolkodik. Több, mint 20 évet húzott le profiként, ismeri a játékosok mozgását és gondolatait.”

Egy másik korábbi csattársáról, Giorgio Chielliniről is szót ejtett, aki ahogy megírtuk: sérülés miatt kihagyja a Spanyolország és az Izrael elleni találkozót.

Morata elmondta, milyen nehéz a 33 éves védő ellen futballozni: „Olyan, mintha ketrecbe zárnának egy gorillával, és el kellene venned az ételét. Úgy gondolom, hogy az a néhány gól, amit ellene szereztem, a büntetőterületen belül volt. Lehetetlen párharcot nyerni Chiellinivel szemben, vagy ha meg is nyered, utána nem mész el mellette, az egészen biztos.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet