Morata: Itthon lesz gólöröm, Torinóban nem

írta: Del Tomino
0 komment 12 👁

Alvaro Morata még a tegnap esti mérkőzés előtt beszélt olaszországi szerelméről, a Juventusról, Cristiano Ronaldóról és Diego Costáról.


„Drága Juve! Ha itt kell bekövetkeznie, ha most kell megszereznem az első gólomat az Atletico mezében, akkor nem tehetem meg, hogy ne ünnepeljem azt meg, mivel nagyon sokat jelentene nekem. A visszavágón azonban maximális tiszteletet tanúsítanék a Juventus szurkolói felé, mivel Olaszországban a Juve a szívem csapata, és mindig remélem a győzelmüket, kivéve természetesen a mostani párharcunkat. A Juventus szurkolói megértenék, ha megünnepelném Madridban a gólomat, míg a mi szurkolóinkat sem zavarná, ha Torinóban nem ünnepelnék.

A Juve egy nagyon jó csapat, de mi képesek vagyunk a végsőkig harcolni. Mindannyian tudjátok, mit jelent az Atletico Madridnak a Bajnokok Ligája, de először egy nagyon erős ellenféllel kell megküzdenünk. Egy nagyon jó meccset kell játszanunk, és ezt meg kell ismételnünk egy olyan stadionban, ahol sosincs egyszerű dolga a vendégcsapatnak.”

Morata csatártársáról, Diego Costáról is ejtett néhány szót: „Nagyszerű a kapcsolatunk. Amikor a Chelsea-nél voltam, és nem mentek jól a dolgok, sokat segített, barátok vagyunk. Jól érzem magam az Atleticónál, kész vagyok megharcolni a helyemért a csapatban. Nagyon tetszik Simeone játékszisztémája, szeretek futni, védekezni, harcolni. A misterrel 3 és fél éve vagyunk kapcsolatban, a szavamat adtam neki, hogy egy napon, ha lesz rá lehetőség, örömmel csatlakozom hozzá az Atleticónál. Most pedig készen állok arra, hogy mindent megtegyek a csapatért.”

A meccsről: „a Juventus és az Atletico Madrid hasonló stílust képvisel csapatként és szurkolói szempontból is. Egyik csapat otthonában sem könnyű az élet vendégként.”

A Juventus Ronaldo-függőségéről: „A Juve nélküle is bejutott kétszer a döntőbe az elmúlt években. Nagyon versenyképes csapat, nagyon nehéz legyőzni, de mi az Atletico vagyunk, és mindent megteszünk, hogy továbbjussunk. Bonucci viccelődött azzal, hogy kapok tőle egy fenékberúgást a pályán. Előfordulhat, de ahhoz először is az kell, hogy a pályán legyek, és megtegyek mindent, amit a többiek várnak tőlem, ennek nagyszerű jele lenne, ha elvenném a labdát Bonuccitól.”

Cristiano Ronaldóról: „Sosem volt vele problémám, de vannak bizonyos dolgok, amikről máshogy gondolkozunk, de ő egy jó srác, kedves személyiség.”

 

 

Tóth Levente fordítása
gazzetta.it

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet