Működött a taktika

írta: Ádám Németh
0 komment 24 👁

A Barcelona elleni 3-0 után Andrea Pirlo a győztes taktikát részletezte, és Ronaldo motivációjáról is szót ejtett.


A Juventusnak a Barcelona elleni hazai 0-2-t követően minimum kétgólos győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy a csoport élén végezzen. Ez végül sikerült, a Bianconeri ugyanis Ronaldo két büntetőjével, és McKennie látványos góljával 3-0-ra nyert, így első olasz csapatként szerzett három gólt a Barcelona otthonában európai kupamérkőzésen.

„Fontos volt, hogy ott folytassuk, ahol a derbin abbahagytuk. Amikor koncentráltan, elszántan lépsz pályára, a kvalitás is elő fog jönni.” – mondta a mester a Sky Sports Italiának.

„A középpályán akartunk fölényt kialakítani. Az volt a cél, hogy McKennie előre tudjon törni, mert tudtuk, hogy a Barcelonának nehézséget jelent az ilyen szituációk levédekezése. Az elképzelés működött, a játékosok pedig remekül használták ki a helyzeteket.”

Különleges momentuma volt a mérkőzésnek, amikor Cristiano Ronaldo a 81. percben a saját tizenhatosára visszazárva szerelte le Lionel Messit.

„Ronaldo motivált volt, jó teljesítményt akart nyújtani az ősi riválisa ellen. Ha pedig motivált vagy, minden egyszerűbbé válik.” – mondta mosolyogva Pirlo.

„Egy szezon rengeteg mérkőzésből áll, az ilyenekre pedig nyilván egyszerűbb felpörögni, de szem előtt kell tartanunk a Serie A küzdelmeit is, ahol ugyanilyen koncentráltnak és határozottnak kell lennünk.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet