A barátaid se maradjanak le róla

Az olasz U21-es válogatott játékost a Juventus nagy csata után szerezte meg, de a bergamói kölcsönjátéka alatt az utóbbi időszakban nem kapott sok lehetőséget, így az Bolognához szerződött – szintén kölcsönben.

Orsolini a következőket mondta a jelenlegi szituációról: „Nagyon boldog voltam az Atalantánál, és köszönettel tartozom a klubnak, de nem tudtam magam bejátszani a csapatba, így a váltást preferáltam. Nyilván nekem is részem van ebben, nem lehet csak a taktikára, vagy Josip Ilicicre fogni a dolgot. A Serie A óriási előrelépés a Serie B után, már csak az intenzitás és a játék sebességének tekintetében is.”

A fiatal futballista 18 hónapra igazolt Nagy Ádám klubjához, ráadásul opciós joguk is van a végleges leigazolására, bár a szerződés értelmében a Juventus ezt törölheti.

„Tudtam arról, hogy a Bologna már az átigazolási időszak kezdetétől érdeklődést mutatott felőlem, megnéztem néhány meccsüket a közelmúltból, és lenyűgözött a játékuk. A jobb szélen szeretek játszani, és betörni az üres területbe. Továbbá szembesültem vele, hogy védekezésben is van mit fejlődnöm.”

„Úgy érzem, Donadoni mester a megfelelő ember, aki segíthet fejlődni. Mindenképpen be szeretném bizonyítani, hogy helyem van a legjobbak között. A beilleszkedés? Nagyon jó kapcsolatot ápolok Mattia Destróval, mindketten Ascoliból származunk, így azonnal meglett a közös hang.”