Nem hiányozhat a karakter

írta: Ádám Németh
0 komment 0 👁

Andrea Pirlo a Torino elleni, hátrányból megnyert derbi után elmondta, a Juventusnak nem szabad megfeledkeznie a karakteréről egy ilyen mérkőzésen.


A Bianconeri több mint egy órán keresztül gyakorlatilag teljesen veszélytelen volt a Torinóra, akik Nicolas N’Koulou góljával már a kilencedik percben vezetéshez jutottak. A hajrában a Juventus azonban két hasonló góllal megfordította a mérkőzést, előbb Weston McKennie, majd Leonardo Bonucci fejelt a kapuba Juan Cuadrado beadását követően.

„Játékosként fárasztóbb, edzőként nehezebb megélni egy derbit, de a győzelem ugyanolyan fantasztikus érzés.” – mondta mosolyogva a tréner a Sky Sports Italiának.

„Nehéz átvenni az irányítást, ha addig minden párharcot elveszítesz. Túl statikusak voltunk, és nem tudtunk mihez kezdeni a tizenhatoson belül, hiába adták be a szélsőink a labdát, és a Torino ötvédős alakzatával is akadtak problémáink. A szünet után eszünkbe jutott, hogy a Juventus DNS magában hordozza a tiszta szívvel való küzdelmet, és ha beszorítjuk a Torót a saját térfelére, könnyebben lesz meg az áttörés.”

„Nem mindenki tud mindig száz százalékos teljesítményt nyújtani, de akik beálltak, elszántságot, és lendületet hoztak a játékunkba, amely segített megnyerni a mérkőzést. Amikor az ellenfél ennyire összezár, és szervezetten védekezik, járatnunk kell a labdát, hogy területet alakítsunk ki magunknak, és széthúzzuk a védelmüket. Az első félidőben ezt nem tettük meg, a szünetet követően azonban már igen. Néha az áttöréshez nem elég csak passzolgatni, küzdeni is kell.”

A Juventus hasonló helyzetben többször elvesztette a motivációját ahelyett, hogy túljutott volna a holtponton, és megnyerte volna az adott mérkőzést.

„Ez igaz. A Juventus szellemiségének végig a középpontban kell maradnia. Időnként a meccsek kaotikussá válnak, perceken belül gólt kapunk, és nem tudjuk feltörni az ellenfél védelmét. Amikor nem tudod a saját stílusodat érvényesíteni egész végig, más utakat kell találnod. Gyorsabban kell járatnunk a labdát, másképp időt adunk az ellenfélnek a visszarendeződéshez, és ugyanott tartunk, mint előtte. Egy olyan csapat, mint a Juventus nem léphet pályára karakter és kitartás nélkül. Szükség van a stílusra és a jó futballra, de az elszántságra is.

A két gólpasszt adó Juan Cuadrado remekül teljesített, míg Federico Chiesa nem tudta azt nyújtani, amit a szerdai BL-meccsen.

„Cuadrado egy igazi bajnok, tíz éve a legmagasabb szinten játszik, és hozzá van szokva ehhez a fajta játékhoz. Chiesa pár héttel ezelőttig nem is játszott nemzetközi meccseket, és a Juventus mezét viselni teljesen más, mint bármely más csapatét. Amikor lehetőséget adunk a fiataloknak, meg kell várnunk, hogy fejlődjenek, de azt is érezniük kell, hogy bízunk bennük.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet