Nem kellenek pofonok

írta: Ádám Németh
0 komment 28 👁

Andrea Pirlo szerint a játékosoknak nem lenne szüksége kijózanító pofonra ahhoz, hogy felébredjenek, és elkezdjenek nagyobb intenzitással futballozni.

A Juventus továbbra is egyetlen győzelmet aratott a pályán, mégpedig a nyitófordulóban, a Sampdoria elleni 3-0 alkalmával. Pirlo tanítványai a Roma, a Crotone és a Verona ellen döntetlent játszottak, a Napolival szemben pedig a szövetség ítélte oda nekik a három pontot.

„Az első félidőben nem voltunk elég agresszívak, csak vártuk, hogy mit csinál az ellenfél, mégis mi alakítottunk ki veszélyesebb helyzeteket.” – mondta a szakember a Sky Sport Italiának

„Jól reagáltunk a Hellas góljára, de nem kellene pofon ahhoz, hogy felébredjünk, és nagyobb elánnal kezdjünk játszani. A Verona és az Atalanta ellen nagyon nehéz futballozni, mert rengeteg egy-egy elleni szituációt és párharcot alakítanak ki. Sikerült ellenállni a nyomásuknak, főleg a második félidőben. Nehéz a játék ellenük, de lehettünk volna jobbak is.”

„Arthur remekül játszott, és az egész meccsen kitartott, de még van hova fejlődnie, ahogy mindenki másnak is.”

„Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nehezebb lesz, mint a Dinamo elleni, a Verona ugyanis nagyobb intenzitással játszik. Az edzésen a presszingre és az egy-egy elleni párharcokra is igyekeztünk felkészülni. Nem kellene pofonokat kapnunk, ahhoz, hogy magunkhoz térjünk, hanem az első perctől fogva nagyobb lendülettel kellene játszanunk.”

Pirlót a csapat összeállításakor hozott döntéseiről, például Dybala kezdőbe állításáról, illetve Kulusevski padoztatásáról is kérdezték.

„Kulusevski azért pihent, mert hét meccset játszott zsinórban. Nem számítottunk rá, hogy Dybala végigbírja a 90 percet, de keményen dolgoztunk, és sikerült neki.”

Az is kérdéses, hogy Ronaldo visszatérésével hogyan fog kinézni a csapat támadó alakzata.

„Ronaldót Moratával vagy Dybalával fogom játszatni. Ronaldo a kezdetben kissé balra húzódik, majd középre mozog. Erre Dybala és Kulusevski is képes. A szélsőjátékkal Chiesa eltiltása miatt problémáink adódtak, ezért Bernardeschit próbáltuk formába hozni, hogy pótolja. A pozíciók változnak a találkozó során, az a fontos, hogy bizonyos területeken jól mozogjunk, és gondokat okozzunk az ellenfél védelmének.”

Egy újabb nagy veszteség is érhette a Juventust, Leonardo Bonuccit ugyanis combsérülés miatt le kellett cserélni, így Chiellini mellett a másik rutinos középhátvéd is lemaradhat a Barcelona elleni BL rangadóról.

„Bonuccinak már Kijevben is voltak fájdalmai, amelyek tegnap újra előjöttek. Meglátjuk, hogyan alakul a sorsa.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet