„Nem szegtem szabályt”

írta: Ádám Németh
0 komment 5 👁

Olaszország sportminisztere szerint a portugál megszegte a vírusprotokoll előírásait, a játékos azonban más állásponton van.


Cristiano Ronaldo reagált a vádakra, melyek szerint figyelmen kívül hagyta a járvány miatti szabályokat azzal, hogy pozitív tesztje után Olaszországba repült. A 35 éves támadó a portugál válogatott Svédország elleni, 3-0-ra megnyert mérkőzését megelőző napon produkált pozitív teszteredményt, majd úgy döntött, Torinóban tölti el a kötelező karantén időszakot. A Juventusnál még a válogatott szünet előtt létrehoztak egy buborékot a csapat hoteljában, miután két stábtagnál is kimutatták a vírust.

Olaszországi jelentések szerint CR-nek két negatív teszteredménye volt, ám még egyre szüksége lett volna ahhoz, hogy hivatalosan is engedélyt kapjon a hazautazásra. A klub megerősítette, hogy a portugál sztár egy orvosi géppel tért vissza Torinóba, amelyet az illetékes hatóságok is jóváhagytak. Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora szerint azonban az utazás szembement a szabályozásokkal, ha a hatóságok nem állítottak ki hivatalos engedélyt. Ronaldo ezzel szemben pénteken úgy nyilatkozott, hogy végig tartotta magát a szabályokhoz.

„Nem szegtem meg semmilyen szabályt.” – mondta CR az Instagramon

„Azt mondják, törvényt szegtem, de ez hazugság. Beszéltem a csapattal, és a mi felelősségünk az, hogy helyesen cselekedjünk. Minden jóváhagyással történt. Főként annak az olasz férfinak üzenem, akinek nem mondanám ki a nevét, hogy az egész hazugság, végig tartottuk magunkat az előírtakhoz.”

„Én és a gyerekeim külön emeleten vagyunk a házban, és ez a következő tíz napban így is marad. Nehéz, hogy nem láthatom őket, de tiszteletben kell tartani a szabályokat.”

A portugál támadó hozzátette, a diagnózis óta rengeteg időt tölt napozással, ami karrierje során már többször is segített neki.

„A Nap sokat segít. Az emberek nem is gondolnák mennyit. Amikor lehetőségem van rá, akkor napozok. Torinóban ez kissé nehézkes, de egy 20-30 percet mindig igyekszem a napon tölteni. Ez nagyon fontos, ahogy a C-, és D-vitaminok, illetve a szelén és Omega 3 bevitele, valamint a megfelelő táplálkozás és persze a testmozgás. Sok ember nehezére esik, pedig rengeteget segítene. Az alvást is fontosnak tartom. Egy jó alvás a legjobb orvosság. Hála istennek, én minden éjszaka jól alszom, általában 8-9 órát, teljes sötétségben. Érdemes ezzel foglalkozni, mert rengeteget számít. Az erős immunrendszerhez pedig rengeteg zöldséget kell fogyasztani, és kerülni az édességet.”

goal.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet