Olvasni kell a játékot

írta: Ádám Németh
0 komment 1 👁

Andrea Pirlo szerint a Juventus helyenként képtelen volt olvasni a játékot a Benevento elleni 1-1-es döntetlen alkalmával.


A Bianconeri ötödik döntetlenjét játszotta a szezonban, a Napoli ellen jóváírt győzelmet leszámítva pedig mindössze háromszor diadalmaskodott a Serie A-ban. A vezetést Pirlo fiai szerezték meg Morata révén, az első játékrészben azonban Gaetano Letizia góljával kiegyenlített a Benevento. A spanyol csatárt egyébként a lefújás után kiállították, és legalább egy meccses eltiltásra számíthat, így a Torino elleni derbit biztosan kihagyja.

„Az első félidőben mi irányítottunk, el is dönthettük volna a mérkőzést, de még mindig nem tudjuk olvasni a játékot bizonyos szituációkban.” – nyilatkozta a mester a Sky Sport Italiának

„Az első játékrész hajrájában volt egy szögletünk, amit gyorsan végeztünk el. Uralnunk kellett volna a helyzetet, és kihúzni a sípszóig. Nem először kaptunk gólt a véghajrában. A végére kissé kaotikussá vált a játékunk, elvesztettük a hidegvérünket, és nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeinket.”

Felmerült a kérdés, hogy Cristiano Ronaldo legalább a kispadon nem lehetett volna-e ott a mérkőzésen.

„Hét közben kisebb problémái voltak, de a BL-ben mindenképp játszani akart. A válogatott meccsek után nyilvánvaló volt, hogy szüksége lesz majd pihenőre. Ronaldo hatalmas érték, de nélküle is meg kell próbálnunk játszani a játékunkat. Előfordul az ilyen, ha egy klubnak sok válogatott játékosa van, és a Bajnokok Ligájában is szerepelnek, szóval nem vagyunk egyedül ezzel a problémával. A Real Madrid nagyban függött Ronaldótól, számtalan gólt szerzett, és kulcsszerepe volt minden támadásnál. Elvárás, hogy központi figura legyen, és részt vegyen az akciókban.”

A Juventus idén nem először veszít pontokat egy keményebben védekező kiscsapat ellen.

„Még dolgozunk a játékunkon. Van még egy támadó szélsőnk, aki mélyebbről érkezik. Ez a taktikai elem néha működik, néha nem. Amikor a mérkőzések kaotikussá válnak, higgadtnak kellene maradnunk, és a kezünkbe kellene venni az irányítást. Másképp csak szenvedünk, mint most, és a Crotone ellen is. Meg kell tanulnunk, mikor kell elkezdeni diktálni a tempót és mikor kell lezárni egy mérkőzést.”

Pirlót arról is kérdezték, hogy Dejan Kulusevski miért szorult mostanában a kispadra.

„Egy fiatal játékosról beszélünk, aki nem játszhat minden meccsen. Azt se felejtsük el, hogy a Parmában és a Juventusban játszani nem ugyanaz, ezen a szinten sokkal nagyobb a felelősség. Azért vettük meg, mert tisztában voltunk vele, hogy sokat tud adni a csapatnak. Mostanában nem volt a legjobb formában, de egy hosszú fejlődési folyamaton megy keresztül.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet