Pipita itthon van

írta: Kacskovics Doma
0 komment 2 👁

Gonzalo Higuaín: Boldog vagyok hogy itt lehetek!

Visszatérte óta először adott egy rövidke interjút a Juve közönségkedvence, El Pipita. Inkább csak gyors helyzetjelentés volt semmint interjú, de fontos dolgokat közölt benn a bianconeri régi-új támadója.

“Boldog vagyok hogy itt lehetek. Semmi egyébre nem gondolok, csak a jelen, és a jövőbeli eseményeket tartom szem előtt”. Van is miért, ugyanis Pipa elmondása szerint “Rendkívül fontos szezon lesz az idei”.

Jelen és jövő; Gonzalo Higuaín nagyon határozott elképzelésekkel vág neki az új szezonnak, aminek élénk hangot is adott. Előbb azonban következzen az a néhány mondat, amit a Napoli elleni győzelem után mondott a játékról: “Rendkívül érzelemdús mérkőzés volt ez, főleg a számomra. Nagyon jól kezdtük a meccset, jó mederbe tereltük a játékot, de aztán valami megroppant a csapatban testben és fejben egyaránt. És ez egy Napolinak elég volt ahhoz, hogy rögtön a hátunkra másszon akár ilyen nagy hátrányból is. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, és ha még egy (számukra) igen szerencsétlen esemény döntött, maximálisan megérdemeltük a három pontot”.

És ami a legfontosabb: “Azért vagyok itt, hogy megmutassam mire vagyok képes. Az első naptól maradni akartam, amióta csak visszatértem a csapathoz. Boldog vagyok hogy a Juventus része lehetek, egy remek közösségben, nagyszerű csapatban, fantasztikus közönség előtt, egy olyan városban, ami közel áll hozzám. A múlt (előző szezon)? Nem gondolok rá. Tényleg. Csak a jelenre és a jövőre koncentrálok, mivel nagyon fontos szezon lesz az idei. A tavalyi év keserves volt a számomra, de mégis magamra találtam, megnyertem az Európa Ligát. Mostanra tényleg csak erre a szezonra gondolok, a Fior ellen nagyon szép emlékeket őrzök, mivel ellenük mutatkoztam be zebramezben. A Franchiban sosem könnyű játszani, de nekünk erősnek kell lennünk, és haza kell hozzuk a három pontot. Crisszel végre megint egy csapatban játszunk, és sok év elteltével azt kell mondjam; ő még ambíciózusabb, még erősebb és még jobb játékos lett amióta nem láttam: Nagyon örülök neki a csapatban”.

Gonzalo beavatta rajongóit egy apró, de annál látványosabb gesztus titkába is, ami nem más, mint a mezszámának változása. Miért nem játszik többet a 9-esben, annyi év és siker után? És miért éppen a 21-esre esett a választás? Miután Higuaín visszatért, sokak meglepődtek azon, hogy többet nem a 9-es szám virít a hátán (pedig ha valaki, pont Higany egy vérbeli kilences). El is indultak a találgatások hogy Icardinak, esetleg Keannek tartogatják az ikonikus számot, és majd nyár végén lesz egy nagy bejelentés ezzel kapcsolatban. Az Inter csapatkapitánya Párizsba, a Juventus tehetséges fiatalja Liverpoolba távozott, a bejelentés elmaradt, Gonzalo azonban mégsem húzta fel magára újra a 9-est. És hogy miért? “Ennek semmi köze semmilyen klubhoz, vagy más játékoshoz, ezt a döntést egyedül hoztam meg, az én ötletem volt. Úgy döntöttem, hogy lecserélem a 9-est akkor is ha elérhető. Lecseréltem a 21-esre, mert 21-én született meg a kislányom. Így kicsit úgy érzem mintha minden meccsemre elhoztam volna, és velem lenne a pályán is. Szívből jövő választás volt, és szerencsét hoz nekem”.

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet