Pirlo: A megfelelő helyen vagyok, a megfelelő időben

írta: Del Tomino
0 komment 2 👁

“Vissza akarom hozni a lelkesedést, a kezdeményező futballt és az ellentmondást nem tűrő játékot.”

Két dolgot emeltem ki a srácoknak: Mindig nálunk kell hogy legyen a labda, és ha elveszítenénk, azonnal vissza kell szereznünk.

“Meggyőződésem hogy a megfelelő helyen vagyok, a megfelelő időben. A taktikáról egyelőre annyit, hogy nincsenek berögzült formációim, játszhatunk három és négyvédős rendszerben is.

A lelkesedést fenn kell tartani napról napra. Beszélgetnünk kell a játékosokkal, elérni hogy odategyék magukat az edzéseken és megértetni velük mit akarunk tőlük. A Juventus mindig is egyet akart: győzni.

Amikor megérkeztem, rögtön nyugalmat éreztem, sok régi ismerős fogadott, akikkel annak idején együtt dolgoztam.

Arthur? A minőségi játékosok akármelyik csapatban képesek együtt játszani, a legfontosabb mindig az, hogy készek legyenek áldozatot hozni és a csapatért küzdeni. Arthur minőségi játékos, aki többféle pozíciót képes betölteni és nagyon hasznos lesz a következő szezon során.”

Dybala fontos játékos és része a terveimnek. Higuain? Beszéltem vele és nagyon nagyra tartom őt. Nagyon fontos időszakot töltött itt. Azonban úgy döntöttünk, hogy elválnak útjaink.

“Tudor az én választásom volt. Szükségem volt egy segítőre, aki tapasztalt és játékos múlttal rendelkezik. Egy egykori védő játékosról beszélünk, akinek megvan a megfelelő mentalitása. Ráadásul a Juventus védője volt, így aztán egyértelműen a megfelelő választás.

Áldozatokat kell hoznunk. Ha van egy közös cél, azt együtt kell elérnünk.”

Hogy én vagyok-e a megfelelő ember a feladatra, majd az eredmények eldöntik. Ezt mondták nekem játékosként is annak idején, akkor bejött. Remélem edzőként is beválik.

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet