„Pirlo eljuthat Pep vagy Zidane szintjére”

írta: Ádám Németh
0 komment 7 👁

Mircea Lucescu szerint Andrea Pirlo Pep Guardiolához és Zinedine Zidanehoz hasonló karriert futhat be edzőként, valamint arról is szót ejtett, hogy az Inter meg akarta szerezni Merih Demiralt.


A román szakember volt az, akinél Pirlo játékosként bemutatkozhatott a felnőttek között még a 90-es években, és most ellene készül edzői karrierje első BL meccsére is.

„Tudtam, hogy Pirlóból edző lesz, ahogy Diego Simeonéról is, akit a Pisánál edzettem” – mondta Lucescu a Tuttosportnak.

„Nem vagyok meglepve azon, hogy a Juvénál kezdett dolgozni. Ez nem egy kockázatos vállalás volt a részéről, hanem a csapat választotta őt. Nagyon örülök neki, és szurkolni fogok a sikereiért.”

Pirlót torinói kinevezése napjától fogva Guardiolához és Zidanehoz hasonlítják. A román szakember szerint megvan rá az esély, hogy hozzájuk hasonló pályát fusson be: „Andrea egy bajnok volt játékosként, és nagyszerű edző lehet belőle.”

A rutinos, 75 éves mester senkit sem kiált ki esélyesnek a BL mérkőzések előtt.

„A játékosok mennek ki a pályára, nem az edzők. Ezért gondolom, hogy nincsenek favoritok.”

Az ukrán ezüstérmes számára Cristiano Ronaldo megállítása ígérkezhet embert próbáló feladatnak.

„Olyan, mint Maradona, látszik a hatása minden csapaton, ahol játszik. CR7 ellen játszani mindig nehéz, mert imád gólokat lőni, és egyedülálló elszántsággal rendelkezik. Csapatként próbáljuk megállítani őt, ám a Juventusnak rajta kívül is olyan játékosai vannak, mint Dybala, Morata, Kulusevski vagy Chiesa.”

Lucescu számára nem csak Pirlo, hanem Merih Demiral is ismerős lehet majd, akinek török szövetségi kapitányként volt az edzője.

„Adelio Moro, az Inter egyik volt megfigyelője jött Törökországba megnézni őt. Iván Zamorano egyszer felhívott, hogy beszéljünk Demiralról. Le akarták igazolni, de a Juve mindenkinél gyorsabb volt.”

football-italia 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet