Pirlo nem aggódik

Pirlo elárulta, a vereségek ellenére sem félti a csapatot, ezen kívül pedig a középpályásokról, és Ronaldo szabadrúgásairól is szót ejtett.


A Bianconeri a Napoli és a Porto elleni vereséget követően holnap este a Crotonét fogadja az Allianz Stadionban.

„A bajnoki versenyfutás szempontjából nagyon fontos lesz ez a találkozó, ugyanakkor nagyon nehéz is, hiszen a Crotone képes nagyon jól játszani. Megőrizték a korábbi felfogásukat, és minden meccsen odateszik magukat.” – mondta Pirlo a sajtótájékoztatón.

A korábbi középpályás dolgát ezúttal leginkább a sérülések nehezítik.

„Dybala nem áll készen, még mindig fáj a térde, és sajnos nem igazán javul az állapota. Ami viszont jó hír, hogy Ramsey újra bevethető. Bentancurnak enyhébb problémái voltak a héten, valószínűleg az ő játékának sincs akadálya.”

„Arthur nagyon hiányzik, hiszen ő az egyetlen olyan középpályásunk, aki más karakter, mint a többiek, de Ramsey, Bentancur vagy Fagioli is képes lehet őt pótolni. Másfajta játékosok, mint Arthur, de tudnak alkalmazkodni a rendszerhez. A brazil állapotát napról napra figyelni fogjuk, de amíg fájdalmai vannak, nyilván nem játszhat. Egyébként McKennie sem száz százalékos, a csípőjével vannak gondok, viszont egy igazi harcos, és összeszorított fogakkal is játszani akar majd, mert tudja, hogy kevesen vagyunk. Morata gyomorpanaszai is enyhültek, és remélhetőleg rá is számíthatunk holnap.”

Rodrigo Bentancurt számtalan kritika érte a Porto elleni hibája miatt, a szakember pedig erről is elmondta a véleményét.

„Természetesen nagyon csalódott volt a történtek miatt. Azt mondtam neki, hogy előfordul, hogy az ember hibázik, de ezzel a mérkőzések még nem érnek véget, és menni kell előre.”

De vajon aggódik-e a tréner a közelmúltbéli eredmények miatt?

„Minden meccs után értekezünk az elnökkel. A portói találkozót követően is beszéltünk, de most nem avatkozott bele a dolgokba. Tudtuk, hogy rosszul játszottunk, ő pedig nem igazán látta okát annak, hogy bárkit számon kérjen. Félidőben felemeltem a hangomat, mert nem tetszett, amit láttam, de a játékosok reakciója sem. A második félidő elején kikapcsoltunk, majd egész héten a hibáinkat elemeztük. Nincs értelme kiabálnod, ha tudod, hogy rosszul teljesítettél. A játékosoknak holnapra erőt kell kovácsolniuk a csalódottságukból.”

„Nem aggódom, mert 13 találkozóból 11-et megnyertünk. Várható volt a visszaesés, de tény, hogy ez a lehető legrosszabbkor jött. Az ember néha dekoncentrált, amikor 40 nap alatt 15-ször kell játszania. Olyan, mintha másfél hónap alatt lejátszottunk volna egy fél szezont. De tudtuk, hogy hosszú idényünk lesz, és harcolnunk kell a céljainkért.”

Pirlo kiváló szabadrúgáslövő volt játékosként, kérdés, mennyit tud segíteni Cristiano Ronaldónak abban, hogy hatékonyabban végezze el a pontrúgásokat.

„A szabadrúgások meccseket dönthetnek el, a mélyen védekező csapatok ellen pedig kimondottan aranyat érhetnek. Cristiano fejlődik, és meg van győződve arról, hogy hamarosan újra betalál majd szabadrúgásból.”

football-italia

Leave a Reply