Pirlo örül Dybalának

írta: Ádám Németh
0 komment 8 👁

Andrea Pirlo értékelte a Genoa elleni mérkőzést, és gratulált Dybalának, aki pszichés és fizikai nehézségeit leküzdve szerzett gólt.


A vasárnapi mérkőzésen a Juventus szerezte meg a vezetést Dybala révén, pár perccel később viszont a korábbi Juve játékos, Stefano Sturaro kiegyenlített. A Bianconerinek végül Cristiano Ronaldo két büntetőjével sikerült felülmúlnia a Genoát.

„Ezúttal is a hozzáállás volt a kulcs, illetve az, hogy már ne gondoljunk a Barcelona legyőzésére.” – mondta Pirlo a Sky Sport Italiának.

„Egy olyan csapat volt az ellenfelünk, ami elsősorban védekezni akart, szóval türelmesnek kellett lennünk, hogy eljöjjön az áttörés. Ezen kívül szükségünk volt a megfelelő attitűdre a támadások során, és arra, hogy nyomást helyezzünk rájuk, hogy hibákat kövessenek el. Idegesítő volt, hogy a Genoa első kaput eltaláló lövéséből gólt kaptunk, ráadásul pár perccel azután, hogy vezetéshez jutottunk. Szerencsére aztán magunkra találtunk.”

Bár a legtöbben arra számítottak, hogy az eltiltását letöltő Morata kerül be a kezdőbe, Pirlo Dybalának szavazott bizalmat, aki meg is szerezte idei első bajnoki gólját.

„Paulónak nagy szüksége volt erre a gólra, hogy át tudjon lendülni a pszichés és fizikális problémáin. Jól játszott, és örülünk a sikerének, mert mostanában elkezdett egyre jobban teljesíteni. Megérdemelte a gólt.”

A Juventus középpályájával ugyanakkor több probléma is fennáll, a játékuk gyakran akadozik, a játékosok pedig nem elég kreatívak bizonyos szituációkban.

„A szezon kezdete óta dolgozunk a problémákon. Agresszívabbnak kell lennünk, és be kell szorítanunk az ellenfelet a saját térfelére, mert ha nálunk van a labda, futnunk sem kell annyit. Nincs klasszikus irányítónk, olyan játékosaink viszont vannak, akik több szerepkörben is tudnak játszani. A kiválasztáskor sok minden függ az ellenfél karakterétől, és a mérkőzés jellegétől. Igyekszünk a legtöbbet kihozni McKennie játékából, ő ugyanis remekül tör be középről a büntetőterületre, főleg akkor, ha Dybala is játszik, aki inkább a szélek felé mozog. Egy olyan valakire van szükségünk, aki ilyenkor kihasználja az üres területet.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet