Pjanic: Előnyt jelent számunkra a hazai környezet

írta: tjromaan
0 komment 41 👁

“Azt szeretném, ha a derbi végeredménye 1-0 lenne, mivel itt a Juventusnál megtanultam, hogy ez egy nagyszerű módja a győzelemnek.” – kezdte Pjanic az interjúját a La Stampa újságírójának.

“A két csapat többé-kevésbé kiegyenlítettek, bár előny lesz számunkra a hazai környezet. A meccs teljes idejében mindig intenzíven és keményen kell majd küzdenünk. Én csak győzni szeretnék, ha 1-0 vagy 2-0 lenne az eredmény, akkor az tökéletes lenne.”

“A derbi tulajdonképpen a szurkolókért van, mivel őket mindig nagyon izgatja. Nagyon sok Granatanak szurkoló barátom él itt Torinóban, és elég sokszor bosszantja őket ez az egész, mert mindig mi nyerünk, ők meg abban reménykednek, hogy majd most botlunk. Egészséges rivalizálás van a két klub között.”

“Mi fog akkor történni, ha elveszítjük a derbit? Nem is akarok erre gondolni. Remek barátságot ápolok Adem Ljajiccsal, akivel elég gyakran beszélgetek, és nagyon remélem, hogy nagyszerű szezonja lesz. Tehetséges labdarúgó, aki képes különbséget jelenteni a csapatok között. Az egyetlen dolog amire szüksége van, az a következetesség, hogy minél sűrűbben betaláljon és meghatározó játékos legyen.”

A Granata legnagyobb sztárja Andrea Belotti, akinek kivásárlási ára 100 millió € az újonnan kötött szerződése szerint. Erről a témáról is kérdezték a Juventus bosnyák középpályását.

“Nagyon jó futballista, de 100 millió € túlzóan sok érte. Különösen akkor jön ez ki, mikor belegondolunk abba, hogy anno Cristiano Ronaldo került ennyibe és ő meccsenként két-három gólt is szerzett.”

“Csak két játékos van ezen a szinten, Ronaldo és Messi. Utánuk a piac mára már teljesen elszállt.”

A Juventus tavaly nyáron 90 milliü €-ért szerződtette a Napoli argentin csatárát, Gonzalo Higuain-t. Az utóbbi időben rengeteg kritika érte a támadót, annak ellenére, hogy az első szezonjában több, mint 30 gólt szerzett, s idén is van már két találata.

“Ő egy kiváló futballista, és mindig támogatni fogom. Ha mindenki arra koncentrál, hogy épp hogy teljesítesz, akkor az azt jelenti, hogy egy fontos játékos vagy.”

“Ez most egy ilyen időszak számára, amelyen minden csatár átmegy, de mi segítünk neki, hogy minél hamarabb visszatérjen a helyes útra.”

A középpályás nem csak arról híres, ahogy a csapatot tudja mozgatni, hanem arról is, hogy kiváló szabadrúgás technikája van. Az újságírók erről a kivételes tehetségéről is érdeklődtek.

“A tökéletes szabadrúgáshoz kiváló technikára és egy kis csalafintaságra van szüksége az embernek, mert ilyenkor a kapussal kell megvívni a harcot.”

“A kapusok elemzik a játékosok lövéseit, s erre a hétközi edzéseken fel is készülnek, ezért nekünk szabadrúgóknak, mindig tudnunk kell változtatni. Változtatni kell azon, hogy sorfal alatt vagy felett vagy épp mellett lőjük el.”

“Az edzőpályán gyakran versengünk Paolo Dybalaval, ahol gyakran nyerek.”

A ma esti ellenfél mestere is a kiváló szabadrúgásairól volt anno híres. A La Stampa újságírói erre a témára is kitértek.

“Régebben elég sokszor tanulmányoztam a szabadrúgásait, és hihetetlen módon lőtte azokat. Belsővel lőtte el, hogy meg tudja csavarni, s mindebbe jókora erőt helyezett. A szabadrúgások mestere volt, akit csak követni és csodálni lehet emiatt.”

 

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet