A barátaid se maradjanak le róla

Matthijs de Ligttel együtt érkezett Mino Raiola játékosügynök is, aki egy gyors interjúban árult el részleteket a fiatal védőcsillag leigazolásáról.

Mint ismert, a 19 éves holland játékos ma reggel jelentkezett az orvosi vizsgálatokra a JMedicalba, miután hosszas egyeztetések után a Juventus megállapodásra jutott mind vele, mind pedig a nevelőegyesületével. A hírek szerint de Ligt egy öt éves szerződést ír alá a Juventusszal, amely által évi 7,5 millió eurót fog keresni, ez pedig további 4,5 milló euróval emelkedhet bónuszok formájában. Az Ajax végül megkapja az általuk kért 75 millió eurót az egyik legnagyobb tehetségükért.

„Ez a megfelelő hely számára, a mentalitása és a karriere szempontjából is. Egy védő számára mindig jó döntés Olaszországba igazolni. Az ő mentalitásával a világ egyik, ha nem a legjobb védőjévé válhat. Ez egy helyes lépés az ő karrierjében.”

„Ha a fiatalokat nézem, akkor nem sok hiányzik neki hozzá, hogy a legjobb legyen. Sokat kell dolgoznia, de a hozzáállása megfelelő. A munkamorlája olyan, mint Nedvedé, az ambíciója pedig, mint Ibrahimovicé, azaz minden megvan benne, hogy olyanná váljom, amilyenné akar.”

„Ez egy megfontolt lépés volt, nem egy nap alatt döntöttünk. Egy ötletként merült csak fel, majd szép lassan valóssággá vált.”

Raiolánál rákérdeztek arra is, hogy valós volt-e a Barcelona érdeklődése a holland védő iránt.

„Annyi hülyeséget írtatok, amennyit a Walt Disney-nél sem tudtak volna kitalálni” – válaszolta nevetve.

Raiola az ügynöke emellett Pogbának és Keannek is, előbbit újból összeboronálták a Juventusszal, míg a fiatal csatárnak pedig a távozásáról pletykálnak.

„Sosincs lezárva senkinek a története, én csak a jelenre koncentrálok, egy nap majd meglátjuk, mi lesz Pogbával.”

„Kean de Ligt szintjén van. Kiváló játékos, meglátjuk, mi történik majd vele.”

 

www.tuttojuve.com