Remények és aggályok a visszavágó előtt

írta: Del Tomino
0 komment 6 👁

A nápolyi győzelmet követően zsebben van a sorozatban 8. Scudetto, tehát a Juventus immár minden idegszálával koncentrálhat a BL-visszavágóra. Március 12-én Massimiliano Allegrinek és csapatának a meccsek meccsét kell játszania, ha tovább akar jutni.


Pro/1. A szenvedés
Ha ez a Juve a mesterévé válik annak, hogy ok nélkül megbonyolítsa az életet, akkor elő tudja venni a régi képességét, hogy kész szenvedni. A San Paolóban 10 a 10 ellen erősen botladoztak, de végül talpon maradtak. Ez a tulajdonság hasznos lehet a visszavágón is: a gólszerzési lehetőségek türelmes keresése közben várhatóan szenvedni is kell.

Pro/2. Gól középről
Hónapról hónapra elmondható, hogy gyenge a középpálya, kevés a variációs lehetőség, szükség lenne erősítésre. Sérülések és hibák miatt a Juve középpályája idén sosem jelentett igazán garanciát. A gólok is hiányoztak középről, ami pedig ebben a dicsőséges korszakban a csapat erőssége szokott lenni. Nápolyban ezzel szemben új képet mutatott magáról a középpálya, Pjanic és Emre Can is betalált, góljaik győzelmet jelentettek.

Pro/3. Szabadrúgások
Köszönet illeti Zielinskit: ha ugyanis a lengyel felugrott volna a sorfalban Pjanic lövésekor, akkor vélhetően nem születik meg az idényben az első közvetlen szabadrúgásgól. A lengyel talpon maradt, a bosnyák pedig így végre meg tudta törni az átkot. Hogy lehet, hogy egy csapat, mely soraiban tudhatja Pjanicot, Dybalát, két szuperspecialistát, kiegészülve Cristiano Ronaldóval, nem szerzett még szabadrúgásgólt? Furcsa, nagyon furcsa. Egy kicsit a balszerencse, egy kicsit Cristiano makacssága lehet az ok. Viszont az Atletico ellen íme egy újabb fegyver, ami segíthet.

 

Contra/1. A fejek Madridban
A madridi méreganyagok még mindig az Öreg Hölgy szervezetében vannak. A sokkoló vereség megfogta a csapatot. Ezután következett egy szörnyű meccs a Bologna ellen, majd szintén egy gyenge teljesítmény a Napoli ellen. Ugyan a csapat ezeken a mérkőzéseken begyűjtötte a 6 pontot, amivel gyakorlatilag eldöntötte a bajnokságot, Simeone ellen ez kevés lesz, ki kell jönni ebből a hipnózisból. Allegrinek gazdagon újra kell töltenie a vizes üveget adrenalinnal.

Contra/2. Kondíció
Allegri szerint az Atletico ellen a csapatok nem játszanak intenzív meccseket, inkább rengeteg a test-test elleni párharc a pálya minden szegletében. Ez igaz, azonban ahhoz, hogy feltörd az Atletico védőfalát, nem engedhetsz az intenzitásból. A ritmus, ami gyakran hiányzik az idei Juventusnál, sokszor túl olaszos. Míg otthon sokszor elég egy gázfröccs is, a spanyolok ellen tövig kell majd nyomni a gázpedált.

Contra/3. Helyzetek
Egy szabadrúgásgól és egy fejesgól. A nápolyi gólok közül, egyik sem kijátszott akcióból született. Sőt, a Juventusnak kimondottan nehézségei voltak abban, hogy a labdát eljuttassák Ronaldóékhoz. Ennek köszönhető, hogy Ronaldo panaszkodik és duzzog, mivel senkitől sem kapja meg azt a kiszolgálást, amit érdemelne. Allegrinek most van néhány éjszakája arra, hogy megálmodja mindazt, amire a csapatának szüksége van: alkotni, gólt lőni, szárnyalni.

 

 

Fordította: Tóth Levente
gazzetta.it

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet