Ronaldo nem fog kezdeni

írta: Ádám Németh
0 komment 1 👁

Andrea Pirlo elmondta, Ronaldo aligha lesz a kezdőcsapat tagja a Spezia ellen, Dybala pedig továbbra is fizikális problémákkal küzd.


A Spezia-Juventus mérkőzésre ma délután három órakor kerül sor. Érdekesség, hogy a Spezia egyike annak a három együttesnek (az Albinoleffe, és a Cosenza mellett), amelyet a Juventus sosem győzött le: a Serie B 2006-07-es kiírásában egy 1-1-es döntetlen, valamint egy 3-2-es Spezia győzelem született. Utóbbi találkozó egyébként az utolsó volt, amelyet a másodosztályban játszott a Bianconeri.

Mivel Cristiano Ronaldo végre negatív vírustesztet produkált, ott lehet a csapattal a Spezia ellen, Pirlo azonban kijelentette, a portugál aligha fog kezdeni, de már a jelenléte is nagyon sokat jelent a csapatnak. Az ötszörös aranylabdás azonban csak otthon készült az elmúlt időszakban, ami nyilván nem egyenértékű a pályán történő edzéssel.

„Sajnos De Ligt visszatérésére a szakorvos javaslata szerint még néhány hetet várni kell. Egyébként jól halad a felkészüléssel, már jó ideje a csapattal edz, de még várnunk kell arra, hogy újra játszhasson. Bonucci játékának nincs akadálya, pénteken ugyan külön edzett, de minden rendben vele. Chiellini még nem áll készen, így nem is utazott velünk.”

A Bianconeri nem éppen csúcsformában várja a Spezia elleni találkozót: a legutóbbi két bajnoki a Crotone és a Verona ellen döntetlennel végződött, míg a Barcelona elleni BL mérkőzést elvesztették Pirlo fiai.

„Meg kell találni az összhangot azon játékosok között, akik hosszú ideje nem készültek együtt. Dolgozunk az ügyön, de agresszívebbnek kell lennünk, és azonnal vissza kell szereznünk az elvesztett labdákat. Mióta átvettem a csapatot, szinte sohasem állt rendelkezésemre az egész keret az edzéseken. Nem vagyunk boldogok az eddigi eredmények miatt, de a játékosok mentalitásával, munkamoráljával elégedettek lehetünk. A ránk nehezedő nyomás nem ismeretlen számomra. 20 éven keresztül futballoztam, hozzászoktam a kritikákhoz, és megtanultam, hogy nem szabad mások véleményével foglalkozni.”

De vajon el lehet-e mondani ugyanezt Paulo Dybaláról is, aki folyamatosan előtérbe kerül, hol hősies, hol csalódást keltő teljesítménye miatt?

„Csak fizikális gondjai vannak. Mindig azt mondtam, hogy nincs száz százalékos állapotban, lehet, hogy lejátssza az első meccsét, és egy darabig még küszködni fog. Csak időre van szüksége, hogy formába lendüljön, és visszanyerje korábbi fizikumát. Arról biztosíthatok mindenkit, hogy egy játékos nem a szerződésén gondolkodik, miközben a pályán van. A Dinamo elleni mérkőzés óta Aaron Ramsey sincs a legjobb állapotban, de most megengedhetjük, hogy pihenjen kicsit.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet