Sarri: Az emberek azt hihették hülye vagyok…

írta: Del Tomino
0 komment 10 👁

Az edző az Inter elleni sikert követően osztotta meg gondolatait a nagyérdeművel:

“Élre álltunk a tabellán, de most nem ez a legfontosabb. Ami a leginkább számít az az, hogy jól játszottunk, karakteresen és elszántan, az ellen a csapat ellen, amely idén az összes eddigi mérkőzését megnyerte. Jól kezdtünk, a megfelelő hozzáállással egy félelmetes atmoszférában, ez pedig jó jel.”

“Sarriball? Csakis egy megfelelő minőséggel rendelkező csapat képes rá. Amikor folyamatossá válik a labda járatása, úgy egy gól vagy gólhelyzet kialakulása természetes következménye lesz annak.”

“Úgy gondolom, a csapat fontos lépéseket tett a passzjáték fejlesztése érdekében. Amin most leginkább dolgoznunk kell, az a dominancia, hogy uraljuk a mérkőzéseinket, fenntartva a területi fölényt, javítani a letámadásokat, hogy csírájában elfojthassuk az ellenfeleink támadásait, berendezkedve azok térfelén.” […]
“Úgy érzem hogy még mindig sokat javulhat a játékunk. Ez egy folyamat, a csapat pedig erős egyéniségekből áll, és rendelkezik a megfelelő mélységgel, ami azt jelenti, hogy jelenleg úgy is képesek vagyunk jó eredményekre, hogy nem adunk ki magunkból 100%-ot.”

A Sarri csapat a 4-3-3-as felállással indult neki az idénynek, amely Nápolyban és Londonban már az edző védjegyévé vált, egy idő után azonban a korábban az Empolinál használt 4-3-1-2-re változtatott.

“Talán az emberek azt hitték hülye vagyok, holott egyszerűen csak figyelniük kellett. Többször is változott az általam alkalmazott játékrendszer az évek során. A taktikádat mindig az adott játékosok jelemzőihez kell igazítanod.” […]
“De Ligt egyelőre még nem beszél jól olaszul, de nagyon gyorsan alkalmazkodik a játékstílusunkhoz. Hatalmas potenciál van benne, de tart még a beépítési folyamat, ez pedig időbe telik. Chiellini sérülése rákényszerített minket hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot, de ha fenn tud maradni a fokozatosság, az valószínűleg a srác hasznára fog válni.”

football-italia.net

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet