„Sosem ültem a babérjaimon”

írta: Ádám Németh
0 komment 5 👁

Danilo sohasem kényelmesedett el múltbéli sikerei miatt, és örömmel vágott neki az olaszországi kalandnak.


A brazil védő tavaly nyáron, a Manchester Citytől érkezett Torinóba, korábban pedig a Santos, a Porto és a Real Madrid játékosa volt.

„Sosem ültem a babérjaimon, amire nagyon büszke vagyok.” – mondta a hátvéd az Instagramra feltöltött videójában

„Nem állok meg azon gondolkodni, hogy mit nyertem eddig, csak arra koncentrálok, ami még előttem áll. Nekem ez adja a motivációt a mindennapokra. Elégedett vagyok az első olaszországi idényemmel, hiszen megnyertük a Scudettót, és ezáltal, ha csak kis részben is, de részévé váltam a Juventus fantasztikus történelmének.”

Danilo első szezonja fekete-fehérben a három hónapos kényszerszünet, és a koronavírus-járvány miatt meglehetősen különlegesen alakult.

„Teljesen más érzés volt a zárlat után visszatérni a pályára. Olaszországot komolyan sújtotta a járvány, de úgy gondolom, a futball segített az embereknek egy kicsit kikapcsolódni, és örömet okozott nekik a nehéz időkben.”

A védő számára a Manchester Citynél töltött időszak után felüdülést jelentett az itáliai munka és élet.

„Torino sokkal jobban hasonlít Portugáliára vagy Spanyolországra, mint Anglia. Az emberek sokkal kedvesebbek, és a város számos lehetőséget ad a kikapcsolódásra. Én, és a családom is remekül érezzük itt magunkat. Az ételeket is nagyon szeretem, főleg a burratát és a tésztaféléket. Igaz, a lasagnét valószínűleg egyedül én eszem rizzsel.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet