Szczesny: A jövő járt a fejemben, amikor a Juvét választottam

írta: Pite
0 komment 1 👁

Wojciech Szczescny elmondása szerint nem az idei szezon, hanem a következő 10 év járt a fejében, amikor aláírta a szerződését a Juventusszal.

A lengyel kapus az előző két szezont a Roma csapatánál töltötte kölcsönben, így nem volt ismeretlen számára az olasz közeg a választáskor. Akkor még az Arsenaltól kölcsönben szerepelt a fővárosiaknál, idén nyáron azonban végleg ott hagyta az „Ágyúsokat” a Juventus kedvéért.

Tette mindezt úgy, hogy pontosan tudta, idén még Gianluigi Buffon lesz az első számú kapus a torinóiaknál, az olasz legenda azonban a 2017/18-as szezon végén várhatóan visszavonul.

„Amikor meghoztam ezt a döntést, akkor nem az járt a fejelmben, hogy mi lesz 2018-ban, hanem hogy mi lesz a következő 10 évben. Hoztam egy jövőmmel kapcsolatos döntést, és már az elején azt gondoltam, hogy ez a helyes lépés, most már meg is győzödtem róla” – mondta Szczesny a La Repubblicának.

„Meglehetősen furcsa szezonom van. Sosem kezdtem még úgy egy idényt sem, hogy tudtam, nem én leszek az első számú kapus. Szintet kell lépnem és minden nap keményen kell dolgoznom, de tartalék kapusnak lenni azért egyszerűbb. Hetekig lehet készülni arra a mérkőzésre, amelyen játszani fogsz és kevesebb a felelősség is. Azonban szeretnék hozzászokni a felelősséghez, ebben is fejlődnöm kell. Az elején elég nehéz szituációban találtam magam, de már hozzászoktam és ebből is tanulok.”

„Köszönöm Buffonnak a bókokat, de az még nem elég, ami jelenleg vagyok. A Juventusnak mindig az egyik legjobb kapusa kell, hogy legyen a világon.”

„Nem azt mondom, hogy én nem vagyok az, de szintet kell lépnem. Amikor az ember meglátja Gigit az öltözőben, egy vezetőt lát, ebből a szempontból is helyettesítenem kell őt. Sőt, talán ez a legfontosabb szempont.”

A Roma első számú kapusa jelenleg Alisson, aki tavaly még Szczesny mögött volt a rangsorban, így hasonló helyzetben volt tavaly, mint most a lengyel.

„Bizonyos értelemben mindenképp, tavaly Alisson tudta, hogy az lesz az utolsó évem a Romában. Türelmes volt és már akkor is lehetett rajta látni, hogy nagyon jó kapus. Nem véletlen, hogy ő jelenleg a brazil válogatott kezdő kapusa.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet