Szintet kell lépni

írta: Ádám Németh
0 komment 0 👁

Andrea Pirlo elismerte, hogy az előzetes tervek nem működtek, és a rutin hiánya látszott az együttesén.


A Juventus az idei szezonban még csak két mérkőzést nyert meg a pályán. Pirlo fiai a bajnokságban három döntetlent játszottak, a BL-ben pedig szerda este kikaptak a Barcelonától.

Álvaro Morata három gólját is érvénytelenítették, de a Bianconeri ezeken kívül alig tudott lehetőségeket kialakítani, és több esetben csak Wojciech Szczesny bravúrjai mentették meg a csapatot az újabb góltól.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz egy olyan együttes ellen, amely jó futballt játszik, és hozzá van szokva ehhez a szinthez, mi pedig még mindig építkezünk. Ez a mérkőzés hasznos lehet a fejlődésünk során.” – mondta a vezetőedző a Sky Sportsnak

„Remélem, több játékosom is visszatér a közeljövőben, mert nem sok variációs lehetőségem van, a kezdőjátékosok pedig egy héten kétszer kilencven percet játszanak, ami nem egyszerű, főleg ha fiatalok, és tapasztalatlanok. Az is frusztráló, mikor emberhátrányba kerülsz, és nem gyakorolhatsz nyomást az ellenfélre.”

Merih Demiral kései kiállítása jelentős változást nem hozott a játék képébe, a Juventus ugyanis tizenegy emberrel sem igazán tudott veszélyes lenni a katalánokra.

„Azt terveztük, hogy széthúzzuk a Barca védelmét, de túlságosan is összezártunk, és mindenki ugyanazokban a sávokban mozgott.”

A Sky Sport Italia szakértője, a korábban a Juventust is trenírozó Fabio Capello szerint Chiesa gyakorlatilag eltűnt a mérkőzés során, a labdák ugyanis rögtön Dybalához kerültek, akit két védő is fogott.

„Ez igaz, Chiesát a szélen akartam tartani, Rabiot és Cuadrado mozgott előre. Az volt a cél, hogy Sergi Robertót kimozdítsuk a pozíciójából, mert akkor általában nehézségei adódnak, de ezt nem sikerült végrehajtanunk. A játékosok végső soron a pályán hozzák meg a döntéseket. Gyorsabbnak kell lennünk, hogy több egy az egy elleni szituációt alakíthassunk ki, de tegnap ezt illetően sem jártunk sikerrel.”

A Juventus középpályája gyakran kerül kritikák kereszttüzébe, mondván hiányoznak a valódi minőséget képviselő játékosok a posztról, ellentétben például azokkal az időkkel, amikor Pirlo még játszott.

„A csapatok különböző korszakokat élnek meg, az én időmben nagyszerű, jelentős nemzetközi rutinnal rendelkező játékosok alkották az együttest. A mostani keret fiatalokból áll, akiknek még idő kell ahhoz, hogy eljussanak erre a szintre. Tegnap igyekeztek valami maradandót alkotni, de rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy elérjük a Barcelona szintjét.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet