Tacchinardi és Ferrara reagált a doppingvádakra

írta: Del Tomino
0 komment 4 👁

David Endt, az Ajax korábbi kommunikációs vezetője, majd később csapatmenedzsere, a napokban a Radio Kiss Kiss-nek adott interjújában érdekes megjegyzéssel utalt vissza az 1996-os Bajnokok Ligája döntőre. Arra a döntőre, amelyet végül tizenegyesekkel a Juventus nyert meg, elhódítva ezzel az Öreg Hölgy történetének második BL/BEK trófeáját.


“Abban az időben Romában, mi az ellen a Juventus ellen játszottuk, amelyről később kiderült, lehet hogy egy kicsit doppingolva volt. Senki sem tudja az igazságot…” – mondta a jelenleg újságíróként tevékenykedő Endt.

A Juventus két korábbi kiválósága Ciro Ferrara és Alessio Tacchinardi, akik mindketten tagjai voltak a győztes csapat keretének, nem sokkal később reagált Endt kijelentésére és nem kímélték a 64 éves szakembert.

“Hallgattam ennek a híres-nevezetes David Endtnek a nyilatkozatát, és csak azt tudom mondani, hogy szégyellheti magát! Szégyelld magad!”– hangzott Tacchinardi indulatos reakciója a SportMediasetnek.

“Az a csapat a nyári edzőtábortól kezdve keményen dolgozott, hogy hazavigye Torinóba a BL serleget, és végül valóra vált az álmunk. Ha valami, remélem ennek az embernek a szavai további motivációt fognak jelenteni a fiúknak, hogy újfent kiejtsék az Ajaxot. Szégyen!”

Tacchinardi egykori csapattársa, Ferrara már nem vette ennyire komolyan a fenti kijelentést, helyette inkább frappánsan vágott vissza a nem éppen sportszerű megjegyzésre, utalva arra, hogy a holland most ugyanazt a hibát követte el, mint 23 évvel ezelőtt.

“Szeretném emlékeztetni Endt-t, hogy mint egykori kommunikációs szakember, nagy szerepe volt anno a győzelmünkben. Néhány nappal a döntő előtt, az Ajax edzőjét, Louis van Gaalt arról kérdezték, ki fogja nyerni a BL-t, mire ő azt mondta: ‘Nem tudom, de a trófea a mi repülőgépünkön fog utazni.’

Erre csak azt tudom mondani, hogy Endt, poziciójából adódóan tudhatta volna, hogy az a nyilatkozat bizony alaposan fel fog tüzelni minket!”

 

football-italia.net

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet