“Tanultunk a Barcelona elleni vereségből”

írta: Ádám Németh
0 komment 0 👁

Andrea Pirlo továbbra is úgy gondolja, a csapat fejlődése szempontjából hasznos volt a Barcelona elleni vereség.


A Ferencváros-Juventus találkozó este kilenckor veszi kezdetét a Puskás Arénában.

„Budapest gyönyörű, voltam már itt korábban, és szép emlékeket őrzök a városról.” – mondta a mester a sajtótájékoztatón

„Azért vagyunk itt, hogy futballozunk, és megnyerjük a mérkőzést. A Barca elleni vereség rávilágított, hogy miben kell fejlődnünk, és, hogy eltökéltebbnek, szervezettebbnek kell lennünk ahhoz, hogy bizonyos szinteket elérjünk. Talán az, hogy ilyen korán összekerültünk a katalánokkal, hasznos volt a számunkra, mert így valószínűleg jobb formában leszünk, mikor legközelebb megmérkőzünk.”

A G-jelű kvartettet jelenleg a Barcelona vezeti hat ponttal, a Bianconeri három, a Fradi egy megszerzett egységgel várja a folytatást.

„Tanulmányoztuk a Ferencvárost, karakteres csapatról van szó, akik remek futballt játszanak. Nem érdemeltek ilyen súlyos vereséget a Barcelona ellen, de a Dinamo ellen kiválóan teljesítettek. Van néhány gyors, és agresszív játékosuk, akik remekül járatják a labdát, és megérdemlik a tiszteletet. A Bajnokok Ligájában minden meccs nehéz, és ez a mérkőzés ugyanúgy három pontot ér, mint a Barcelona elleni.”

Mivel Magyarországon nincsenek érvényben szigorú járványügyi szabályzások, a mérkőzést szurkolók előtt rendezhetik meg.

„Ez mindkét csapat számára pozitív dolog, mert a közönség érezteti a játékosokkal a találkozó nehézségét, az esetleges veszélyt, és felébreszti a védőket, akik menet közben esetleg elkalandoztak.”

Pirlót végezetül a kezdőcsapatról is megkérdezték.

„A szisztéma ugyanaz marad, csak a játékosok változnak. McKennie például ugyanazt a szerepkört töltötte be legutóbb, amit Ramsey vagy Kulusevski szokott. A Spezia ellen ezt láttam a legjobb döntésnek, mert Weston tudta a legjobban támogatni a szélen játszó Cuadradót. A futballról alkotott elképzeléseim nem változnak.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet