Tanultunk a kudarcokból

írta: Ádám Németh
0 komment 141 👁

Pirlo bejelentette, hogy kezdőként számít Kulusevskire az Inter ellen, valamint elismerte, hogy a vereségek hozzájárultak a csapat fejlődéséhez.


A Bianconeri holnap este mérkőzik meg az Internazionaléval az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az első, milánói találkozót a Juventus nyerte meg 2-1-re a múlt héten.

„Egy fontos párharc második felvonása következik. A döntőbe jutás egy olyan feladat, amelyet minden áron teljesítenünk kell.” – mondta Pirlo a klubtelevíziónak.

„Megfelelő hozzáállással kell nekimennünk a találkozónak. 0-0-ról indulunk, és úgy készülnünk, mintha döntőt játszanánk. Végig koncentráltnak kell maradnunk.”

A Nerazzuri két kulcsjátékosa, Romelu Lukaku és Achraf Hakimi is eltiltott volt az odavágón, holnap azonban nagy valószínűséggel kezdőként számít rájuk Antonio Conte.

„Az ő játékuk létfontosságú az Inter számára. Jól ismerjük őket, és végig figyelnünk kell rájuk.” – tette hozzá a szakember.

Ami a Juventust illeti, Bonucci jó eséllyel pihenőt kap, de Arthur és Morata játéka is erősen kérdéses.

„Buffon és Kulusevski biztosan kezdő lesz.” – jelentette be a mester.

„A mentális tényezők miatt már nem kell aggódni. Pozitívan állunk a dolgokhoz, és hiszünk abban, amit csinálunk. Ez egy remek kiindulópont. Határozott céljaink vannak, és rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy elérjük őket. A vereségek után meggyőződtem arról, hogy sok mindenre vagyunk képesek, és komoly potenciál van a keretben. 23 olyan játékosunk van, akikre bármikor lehet számítani.”

A Juventus tíz idei mérkőzéséből kilencet nyert meg, Pirlo szerint pedig ez a csapategységnek köszönhető.

„Mára jobban összeállt a keret, csapatként játszunk, és segítjük egymást. Mostanában kevés gólt kapunk, de ez nem csak a védelem erénye. A kulcs a megfelelő attitűd.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet