A barátaid se maradjanak le róla

Mercato: Higuaín nincs egyedül, 9 potenciális távozóból 227 millió eurót szerezhet a Juventus

Maurizio Sarri jelenleg a bőség zavarával küzdhet, azonban ez sok terhet is nyom a vállára. Ki menjen, ki maradjon? Kinek lesz még egy lehetősége bizonyítani? Kinek volt elege? Nem csak Higuaín távozhat, íme még 8(!) játékos, aki eladásra kerülhet a nyáron.

Mégis hogy lehet ennyi lehetőség? Sajnos jó része nem lehetőség hanem szükséges. A vérfrissítés, és az elégedetlen játékosok mielőbbi kielégítése egy csapat egyik, ha nem a legfontosabb dolga. Nézzük a kilenc legvalószínűbb fekete-fehér távozót.

 

1. Gonzalo Higuaín|Transfermarkt: 35 millió €| Eddig a nyár sztorija az argentiné: A szurkolók imádják, eszük ágában sincs elengedni. Gonzalo maradni akar, minden ajánlatot kukáz. Nagy kérdés, hogy a menedzsment szavaz e neki még egy esélyt? Nem szolgált rá a bizalmatlanságra amit jelenleg reakcióként kap. Első meccsén gólt lőtt ismét. Nagy hiba lenne kirúgni. Érdeklődők vannak, leginkább az olasz fővárosból. Az AS Roma élénken figyeli Gonzalo helyzetét, és abszolút kezdő támadóként tekintenek rá.

2. Merih Demiral | Transfermarkt: 15 millió € | 18 milliót csengetett ki érte a Juve ezen a nyáron a Sassuolonak. A transzfer(ek)nek elég egyszerű oka lehetett, ha valóban lesz egy második: Áremelés. Az érdeklődő nem lakik messze, a Milan kaparintaná meg a török védőt. Ha a bianconeri (akik a jövőt együtt képzelik Demirallal) úgy dönt értékesíti a védőt, egy kompromisszumos megoldás lesz csak elképzelhető a piros-feketékkel. Lehetségesnek látszik egy kölcsön/visszavásárlási opciós transzfer Demiral esetében.

 

3. Daniele Rugani | Transfermarkt: 22 millió € | De Ligt érkéztével, és a Chiellini-Bonucci tengely jelenlegi stabilitásával Rugani funkcióját vesztheti a Juventusnál. Még az előző szezonhoz képest is kevesebb játékra lesz lehetősége, főleg akkor, ha Demiral nem megy sehova. Azonban a korokat tekintve Ruganinak igenis van jövője a klubnál, hiszen a nagy BBC-ből egy B már leköszönt, a másik B már nem a régi, C pedig előbb vagy utóbb de sajnos el fog köszönni a futballtól. Így nem lenne haszontalan egy Rugani-De Ligt-Demiral tengely felállítása. Igen nagy potenciál rejlik mindhárom srácban amit tudnának kamatoztatni. Ezt a lehetőséget mérlegelve ha Rugani távozik valószínűleg ugyanúgy fogja tenni azt, mint Demiral.

4. Moise Kean | Transfermarkt. 40 millió € | A Juventus árazása alapján Kean 25- 30 millió közt kelhet el, de a jövőre gondolva lehet az ifjú olasz is kölcsön/opció sorsra fog jutni. Ugyanis a Juve csatárokban most is bővelkedik, de meddig? 34/33/31 a jelenleg középcsatárként bevethető játékosok kora. Keannek nem kell sokat várnia arra, hogy elsőszámú opció legyen. Kérdés megvárja e, vagy elege lesz? A Barca ajánlatát (amiben lepasszolták volna kölcsönben a Sevillának) állítólag már elutasította. Az Arsenal és az Everton is élénk érdeklődést mutat felé.

5. Mario Mandžukić | Transfermarkt: 18 millió € | Ugyanaz a nóta, mint az előző két csatár esetében. Cristianotól nem férnek oda. És ha a Juve meglépi azt ami ellen a szurkolók jó 95 százaléka hevesen tiltakozik, jelesül Icardi (kicsoda?) idehozatalát, még szűkösebb lesz a csatársor a horvát számára. És akkor közel sem biztos, hogy ki fogja tölteni 2021-ig szóló szerződését a zebráknál. Pedig jó lenne őt innen visszavonultatni. Sajnos azonban lehet ő lesz az áldozat idén. A csupaszív harcosért a Dortmund mutat érdeklődést, de az sem kizárt, hogy Münchenbe tér vissza.

6. Blaise Matuidi | Transfermarkt: 22 millió € | A francia világbajnok akár már idén nyáron távozhat, hiszen honfitársa Rabiot, valamint Ramsey érkezésével könnyedén áldozatul eshet a fiatalításnak. Azonban igen tapasztalt középpályásról van szó aki ugyan a BL-t még nem nyerte meg, egyedül a “nagyfülű” hiányzik a gyűjteményéből. A Juventusnak pedig szüksége lehet rá akár alap akár kiegészítő kerettagként. Nem könnyű ugyanis megfelelően pótólni egy ilyen kaliberű játékost. Amennyiben mégis távozik Torinóból, ezt 25-30 millió euró ellenében teheti meg. A legvalószínűbb befutónak a Monaco tűnik, akik csapatválságuk kezelésére ennyit sem sajnálnának kifizetni a játékosért.

7. Sami Khedira | Transfermarkt: 7 millió € | Azoknak, akik nem igazán kedvelik a német játékmestert, jó hír lehet, hogy a középpályára érkező erősítés eredményeként ő hullhat ki először a csapatból. Jóllehet Sarri mindenkit és minden kombinációt ki fog próbálni a középpályán, a tér Khedira számára szűkülőben van. Ahogy Matuidi, ő is lehet a fiatalítás áldozata. Szívhez szóló játéka nagy űrt hagyhat maga után, amennyiben a váltás mellett teszi le voksát. Érdeklődőkből nála sincs hiány; vinné a török Fenerbahce, és jó pár Bundesliga-csapat is.

8. Mattia Perin | Transfermarkt: 13 millió € | Az olasz kapus az egyetlen a listán, aki biztosan elhagyja a Bianconerit a nyáron. Kitűnő kapus, de Szczesny már az elsőszámú választás marad. A lengyel pedig egyre inkább nő fel a feladathoz. Buffon visszatértével (közönségkedvenc) pedig semmi esélye a kezdőbe keveredni, ahogy az előző szezonban tette. Pinsoglio helyén meg… Marad Pinsoglio. Perin nem harmadik számú kapus szint, sőt első számú választás lehetne elég sok csapatban. Jól tudják ezt Lisszabonban is, ám mivel Mattia elbukott az orvosi vizsgálatokon, nem írhatott alá a Benfica együtteséhez. A végleges eladás azonban nem biztos hogy jó ötlet, ugyanis hiába jött vissza Buffon, a szezon végeztével valószínű hogy ismét távozik. Perin leginkább a kölcsönadásban reménykedhet, mivel a Juventusnak (és az ő számára is) ez lenne a logikus lépés.

9. Joao Cancelo | Transfermarkt: 55 millió € | A portugáll bekk távozása szinte köztudott volt a Mercato nyitásánál, de végül nem lett belőle semmi. A Juve asztalára senki nem tett le 60 millió eurót Joaoért, így a Nemzetek Ligája győztes jobbhátvéd a Bianconeri karmai közt maradt. Mindenki döntse el magában hogy a vezetőség pont ezért srófolta-e fel Cancelo árát, vagy csak többet akartak érte kapni. Egy biztos: A lehetőség még mindig adott bárkinek, aki 60 millió eurót, vagy többet ajánl Canceloért. Joao nincs bebetonozva, de vele is meg kell állapodni a váltásról. Ő pedig remekül érzi magát, és esze ágában sincs még váltani. Azonban hosszú még a Mercato, és a vele többször együtt emlegetett Manchester City pont egy olyan klub akik pillanatok alatt tudnának egy ilyen összeget kifizetni.

Ők azok a játékosok, akik ilyen vagy olyan okokból, de elhagyhatják a klubot. Nem lehet mindig kizárólag a személyes, vagy éppen csapatérdekeket szem előtt tartani. Biztosak lehetünk benne hogy akárki is hagyja el a Juventust ezen a nyáron, nyomós oka lesz rá, vagy éppen a vezetőségnek. A felsoroltak közt nem egy szívünkhöz nőtt játékos van, akiket nagyon sajnálnánk elveszteni. De el kell hinnünk nekik és az igazgatóságnak, hogy tudják mit csinálnak.

 

f: sport.sky.it