Ten Hag: De Jongon múlik, hogy játszik-e

írta: Pite
0 komment 9 👁

Erik ten Hag, az Ajax trénere egy mélyen védekező Juventusra számít, míg arról nem sok információt osztott meg, hogy a szombaton megsérülő Frenkie de Jong játszani fog-e.

Az 1-1-es amszterdami találkozót követően kis előnyből várja a Juventus a ma esti visszavágót, ráadásul könnyen lehet, hogy az Ajax elveszítette az egyik alapemberét, a nyáron a Barcelonában futballozó Frenkie de Jongot, aki a szombati bajnokin bicegett le a pályáról. Nicolas Tagliafico ugyanakkor biztosan nem lép pályára, ugyanis az előző mérkőzésen kisárgázta magát.

„Van pár opciónk Tagliafico helyére, Mazraoui, Blind és Sinkgraven is tud játszani baloldalt. Meglátjuk.”

„De Jongról egyelőre nem sokat tudunk, szombaton történt az eset, lépésről lépésre haladunk előre. Az biztos, hogy nem fogjuk kényszeríteni rá, hogy eddzen.”

„Ezt a játékosnak kell eldöntenie, hisz nem látunk bele a testébe. Ha nagy a kockázat, akkor mi nem fogjuk erőltetni. Neki kell eldöntenie, Frenkie pedig mindig is egy nagyon pozitív fickó volt. Bizakodóak vagyunk a játékát illetően, de várnunk kell és majd meglátjuk.”

Ronaldo szerezte a Juventus gólját az odavágón, kérdés, hogy ezúttal állít-e rá egy külön embert ten Hag.

„Mi sosem csinálunk ilyet, most sem fogunk külön embert állítani rá. A Juventus az esélyes, pláne az 1-1-es amszterdami mérkőzés után. Gólt kell szereznünk, ismét feszegetnünk kell a határainkat, ezzel tisztában is vagyunk.”

„A Juventus más, mint a Real Madrid, ezt már az első mérkőzés előtt is megbeszéltük. Más futballkultúrájuk van.”

„Múlt héten mi irányítottuk a mérkőzést, de nem tudtunk egynél több gólt szerezni. Várakozásaim szerint Allegri változtatni fog és a csapata mélyebben fog védekezni, de nekünk azonban még jobban kell játszanunk és a maximumnál is többet kell nyújtanunk.”

„Egészen csodálatos volt a csoportból továbbjutni, majd kiejteni a Real Madridot, de most egy újabb felejthetetlen estét akarunk. Nagyobb az önbizalmunk, mentálisan erősödtünk és mindig a csapat az első. A játékosoknak nincs szükségük extra motivációra egy ilyen meccs előtt. Feszült találkozó lesz és koncentráltnak kell maradnunk.”

 

www.football-italia.net 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet