Többfrontos küzdelem

írta: Ádám Németh
0 komment 140 👁

Pirlo elmondása szerint a csapat minden fronton a végsőkig fog küzdeni, és ez a holnapi sorsdöntő találkozón sem lesz másképp.


A Bianconeri a legutóbbi fordulóban 3-0 arányban legyőzte a Speziát, most pedig a Laziót fogadja majd.

„Simone Inzaghi csapata kiváló, a játékosok már hosszú ideje együtt játszanak.” – méltatta Pirlo az ellenfelet a sajtótájékoztatón.

„Szervezetten játszanak, az eredményeik pedig magukért beszélnek. Mindent meg fognak tenni azért, hogy feljebb kerüljenek a tabellán. A jellegzetes stílusjegyeik ismeretében készülünk a mérkőzésre, amely nyilvánvalóan nem lesz egyszerű. A Juventus számára most már minden meccs sorsdöntő. Jelenleg csak arra koncentrálunk, hogy a Laziót legyőzzük, a Portóval majd csak később kezdünk foglalkozni.”

A vezetőedző több játékos visszatérését is megerősítette, azonban a pozitív vírustesztet produkáló Bentancurra egészen biztosan nem számíthat.

„A visszatérésre váró játékosok közül többen is a csapattal edzettek. Még van egy napunk a meccsig, még meglátjuk, hogy játszhat-e valamelyikük. Bentancur kiesése sajnálatos, és még dolgoznunk kell az ideális kezdőcsapaton.”

A fiatal tréner azt is kijelentette, hogy a sok hiányzó mellett nincs lehetősége Ronaldo pihentetésére.

„Amikor ennyi meccset játszik az ember, néhány nap pihenés már jónak számít. Ez Cristianóra is vonatkozik. Kevesen vagyunk elől, de ő ilyenkor összeszorítja a fogait, és küzd a végsőkig. Már többször igazolta azt, hogy mennyire profi, és ezt ezzel is alátámasztja.”

A Juventus bejutott az Olasz Kupa döntőjébe, versenyben van a Bajnokok Ligájában, a Serie A-ban vipedig a harmadik helyet foglalja el, tíz ponttal lemaradva az egy mérkőzéssel többet játszó Intertől. A Lazio hat egységgel kevesebbet gyűjtve a hetedik a tabellán, ezért Pirlo kiemelten fontosnak gondolja a győzelmet ellenük.

„Minden találkozó fontos, a holnapi sem kivétel. A lelkesedésünk megvan, hiszen éppen egy olyan periódusban vagyunk, amelyben számos nehéz és különösen fontos mérkőzés vár ránk. A tabellánál ugyanaz a helyzet, mint legutóbb: nekünk nem szabad hibáznunk, hogy profitálni tudjunk abból, hogy ha más megteszi. Minden fronton a végsőkig harcolunk, így természetesen a bajnoki címről sem tettünk még le. De ha mindenki más hibátlan marad, és jobban küzd nálunk, nem tehetünk mást, csak gratulálhatunk nekik.”

A szakember végezetül arról beszélt, hogy a Juventus egy új projektbe vágott bele tavaly nyáron.

„A tervünk megítélése meccsről meccsre változik, de mi higgadtak vagyunk, tudjuk, hogy mit akarunk elérni, és dolgozunk tovább. Annak a tudatában kell holnap pályára lépnünk, hogy a közelmúltban nem voltunk százszázalékosak, és többször sebezhetőnek bizonyultunk. Okosnak kell lennünk, és jól kell gazdálkodnunk az erőnkkel, mert nem lehet kilencven percig a legmagasabb szintet hozni.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet