Történelem: Intertotó kupa

Intertotó történelem

Az Intertotó Kupa egy nyári focitorna volt, amelyet az UEFA hívott életre azon csapatok számára, akik a bajnokságukban közvetlenül az UEFA Kupába jutó csapatok mögött végeztek.

Intertotó Kupa 1999

Azért, hogy a Juventus elindulhasson az UEFA Kupa 1999-2000-es kiírásában, kénytelen volt megrövidíteni a nyári szabadságát, hogy részt vegyen az Intertotó Kupában. Július 18-án kezdődött a román Ceahlaul Piatra Neamt csapat ellen. Két döntetlen lett a két meccs eredménye, és mindössze Tacchinardi idegenbeli góljának volt köszönhető a továbbjutás. Ezután a Rostelmasch elleni meccsek gólfesztivált hoztak (4-0 idegenben, 5-1 otthon).

A döntőben, annak is az augusztus 10-i, cesenai első meccsén a Juventus 2-0-s győzelmet aratott a Stade Rennais csapata ellen Inzaghi duplájának köszönhetően, így az idegenbeli 2-2-s döntetlen után megnyerték a kupát.

A győztes csapat:

Van Der Sar, Kovacevic, Ferrara, Zambrotta, Oliseh, Tacchinardi, Iuliano, Pessotto, Inzaghi, Birindelli, Conte, Mirkovic, Bachini, Del Piero, Montero, Davids, Zidane, Tudor, Amoruso, Esnaider, Henry, O’Brien.

Edző: Carlo Ancelotti

Vélemény, hozzászólás?