A barátaid se maradjanak le róla

Egy ideje a Juventus is beszállt a Sergej Milinkovic-Savicért folytatott harcba, a szerb játékos ügynöke pedig egy kicsit fényezte ügyfelét – tegyük hozzá, hogy az idei szezonban mutatott teljesítménye alapján egyáltalán nem alaptalanul.

A Lazio szerb válogatott középpályásáért a Juventus mellett olyan csapatok állnak sorba, mint a Manchester United, a Chelsea, a Barcelona, a Paris Saint-Germain vagy a Manchester City. Ha licitálásra kerül a sor, a Juventus aligha veheti fel a harcot a világ leggazdagabb klubjaival.

„Sergejt mindenki Pogbához hasonlította, amikor Olaszországba érkezett. Abban a pillanatban ez teljesen ésszerűnek tűnt a két játékos karaktere alapján” – mondta Mateja Kezman, a játékos ügynöke.

„Szeretném leszögezni, hogy tényleg nagyra becsülöm Pogbát és az összes olyan játékost, akik a középpályán robotolnak és a csapatért dolgoznak, de szerintem Sergej sokat változott és mára már jobb játékossá vált, mint Pogba. Az elmúlt 6 hónapban elképesztően sokat fejlődnie a Lazioban. Ha sikerül megőriznie az egészségét, a bolygó legkomplettebb játékosává válhat.”

„Olyan tulajdonságai vannak, mint senki másnak, egyszerűen nem lehet még egy olyan játékost találni, akinek az ereje, az izomzata és a magassága ilyen technikai és taktikai felkészültséggel párosulna. Olyan labdaérintései vannak, mint egy brazilnak, néhány dologban pedig Zinedine Zidane-ra emlékeztet.”

„Milinkovic-Savic jelenleg a leghatékonyabb középpályás Európában, bárhonnan képes gólt szerezni és fejjel is erős. Én játszottam Arjen Robben, Frank Lampard és Európa többi éljátékosa ellen és szerintem Sergej őket is képes lesz felülmúlni, ha így folytatja. Hamarosan az Aranylabda jelöltek között lesz.”

A Tuttosport mai cikke szerint a Lazio 100 millió eurót kér a 23. életévét a héten betöltő játékosáért, amivel a Juventus kieshet az érte zajló versenyből, a torinóiak maximum 60 millió eurót adtak volna eddig érte. A Transfermarkt – mely a jelenlegi piaci viszonyok között nem sokat ér – egyébként 55 millió euróra teszi a Milinkovic-Savic értékét. Minden sorozatot figyelembe véve Sergej 34 mérkőzésen 11 gólt szerzett és 6 gólpasszt jegyzett az idei szezonban, szombaton pedig a Juventus ellen is bebizonyíthatja, miért tartják őt ilyen sokra.