„Vállaljuk a kockázatokat”

írta: Ádám Németh
0 komment 0 👁

Andrea Pirlo kész kockázatokat vállalni azért, hogy a csapat a Crotone elleni 1-1 után a fejlődés útjára lépjen. Vezetőedzőnk küzdelmes szezont vizionál, de hisz a happy endben.


Csalódást keltő játékot és eredményt hozott a Juventus calabriai vendégjátéka. A Bianconeri Simy Nwankwo büntetője után hamar hátrányba került, az egyenlítés azonban kilenc perccel később érkezett, amikor is Álvaro Morata váltotta gólra Federico Chiesa passzát. A debütáló olasz szélső azonban a Cigarinivel szembeni belépője után a második félidőben a kiállítás sorsára jutott.

„Sajnos a legutóbbi két mérkőzést is tíz emberrel fejeztük be különböző hibák miatt. Fiatal csapat vagyunk, és rengeteg munka vár még ránk, ám eddig nem sok időnk volt formába lendülni, főleg ennyi válogatott játékossal.” – mondta a Juve mestere a DAZN-nak

„Minőségi csapatot építettünk, de folyamatosan dolgozunk, és időre van szükségünk. A srácoknak tanulniuk kell a hibáikból, ami sajnos extra kockázatokkal fog járni így a szezon elején.”

A fiatal szakembernek számos taktikai változtatást is végre kellett hajtania, miután Ronaldo, McKennie, Alex Sandro, Ramsey és Dybala sem állhatott a rendelkezésére, így például Federico Chiesa rögtön a kezdőben találta magát.

„Nagyon kevés időnk volt felkészülni, tegnap volt az első edzésünk, amin mindenki részt tudott venni. Olyan játékosaink vannak, mint Chiesa és Morata, akik remekül használják ki az üres területeket, ezért az volt az ötletem, hogy a rések közötti passzokra helyezzük a hangsúlyt, és végül a gólunkat is így szereztük.”

„Néhányszor rosszul időzítettük, hogy mikor helyezünk nyomást az ellenfélre, de ahogy mondtam, ez előfordul, ha a gépezet még nem működik olajozottan. Ténylegesen körülbelül fél órát foglalkoztunk ezzel a taktikai elemmel a tegnapi edzésen, szóval ez biztos jobban fog menni a jövőben.”

„Néhány embernek még meg kell találnia a helyét a csapatban. Kulusevski az adott szituáció tükrében tudja megtalálni a pozícióját, de mindig igyekszik a bal lábára cselezni. Arthur Spanyolországból jött, ezért hajlamos a kis passzokat előtérbe helyezni, és lassítani a tempót, míg Olaszországban az előreíveléseket preferáljuk. Dolgozunk az ügyön, és előbb-utóbb biztosan alkalmazkodni tud majd.”

Jelenleg a Milan hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot, őket követi az Atalanta 9, a Juve és a Napoli 8-8, az Inter pedig 7 egységgel.

„Tudtuk, hogy idén sokan lesznek harcban a Scudettoért, mert mindannyian komoly erőket fektettek az erősítésbe. Komoly csatát várok, ahol minden megszerzett pont létfontosságú lesz. Mi néhányat már el is vesztettünk, de hiszek benne, hogy ismét a csúcsra juthatunk.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet