A barátaid se maradjanak le róla

Allegri a legkényesebb pillanatokban tudja a legjobbját nyújtani (gondoljunk csak Vidal trequartistaként való szerepeltetésére) és képes előhúzni valamit a cilinderből…


A Juventus soron következő ellenfele, a Sassuolo mindig is egy kulcsfontosságú tényező marad a mester karrierjében.
Allegri sosem fogja elfelejteni a Serie B-be való feljutást a neroverdivel, mint ahogy a negyedik milánói évében való felmentését sem, és azt a mélységet sem, ahová a Juventus került a 2015-16-os szezonban, éppen a Sassuolo elleni vereséget követően. Ez volt a legrosszabb időszaka a Juventusnál.

A Sassuolo sosem intézhető el egy vállrándítással, ezúttal ráadásul egy Atalanta elleni szégyenteljes kupabúcsú és egy Parma elleni 3-3-as bajnoki után érkezik a csapat. Válságról beszélni talán túlzás egy olyan csapat esetében, amelyik még nem veszített az idei bajnokságban, mégis az látható, hogy Öreg Hölgy nem a legjobb pillanatait éli, sérülésektől tizedelve és a BL-felkészülést célzó kemény fizikai munkát követően. Minden bianconeri gondolata már szilárdan a Bajnokok Ligája körül forog, már két hét sincs az Atletico Madrid elleni nyolcaddöntőig, és a csapat formája nem garantálja a nyugodt álmokat. Egyedül a Mágus nem izgul, aki mindig akkor nyújtja a legjobbját, amikor már kezd nagyon forróvá válni a helyzet.

Vidal trequartistaként való szerepeltetésétől kezdve Cuadrado hátvédként játszatásáig, gyakran talált ki valami újat juventusos évei alatt. Vélhetően most is megkísérel majd valami meglepőt, ami akár szerkezetváltással vagy bizonyos játékos szokatlan poszton való szerepeltetésével járhat. Az igazi kihívás az a Juventus számára, hogy CR7-tel felvértezve, offenzívabbá váljon a támadójáték, ugyanakkor megmaradjon a védekezés stabilitása is, ehhez pedig megtalálni azt a pozíciót minden játékos számára, ahol a legjobbját tudja nyújtani a csapat érdekében, még akkor is, ha az éppen nem a kedvenc posztja.

Hogy ez hogy fog sikerülni, az két hét múlva kiderül. Addig is jön a következő próbatétel, vasárnap kora este.

 

Gazzetta.it

Fordította: Tóth Levente