Vége az átmeneti időszaknak

írta: Ádám Németh
0 komment 0 👁

Andrea Pirlo szerint az átmeneti időszak véget ért a Juventusnál, és azt is elmondta, hogy Matthijs de Ligt kezdhet a Cagliari ellen.


A korábbi középpályás a nyáron váltotta Maurizio Sarrit a kispadon, és bár a csapat még veretlen a bajnokságban, a fiatal szakember szerint a játékosoknak meg kellett szokni az új játékrendszert, és számukra csak most veszi igazán kezdetét a bajnokság.

A keret tagjai összességében pozitív élményekkel gazdagodva térhettek vissza válogatottjaikból, Pirlo szerint pedig a perememberek önbizalmának is jót tett a nemzeti csapattal töltött idő.

„Nem tudom, mennyire a mi érdemünk, alapvetően remek játékosokról beszélünk.” – mondta a mester a sajtótájékoztatón

„Néhányan kevesebbet játszottak az elmúlt időszakban, de talán a válogatottbeli szereplés lökést adott az önbizalmuknak. Örülünk, hogy készen állnak a játékra, és látszik rajtuk az akarás.”

A vezetőedző a csapat fejlődése szempontjából kulcsfontosságúnak ítéli meg a Cagliari elleni összecsapást, és figyelmeztette a játékosait, hogy az átmeneti időszaknak vége van.

„Létfontosságú mérkőzés lesz. A válogatott szünet miatt inaktívak voltunk, de a fejlődésünk miatt nagyon fontos ez a meccs. Most kezdődik csak igazán a bajnokság, az alkalmazkodási fázisnak vége. Karácsonyig tíz mérkőzésünk van, és mindegyiken úgy kell játszanunk, mintha döntők volnának. Teljesen más harci szellemet akarok látni. Erősnek kell lennünk ahhoz, hogy eredményeket érjünk el.”

Pirlo koránt sem számít egyszerű mérkőzésre Eusebio Di Francesco tanítványai ellen.

„Egy jó és lelkes csapatról van szó, akiket egy kiváló edző irányít. Jó képességű és tapasztalt játékosok alkotják a középpályájukat és a támadósorukat. Fontos és nehéz mérkőzés lesz, de nem az eredményre kell odafigyelnünk, hanem saját magunkra, és mindent meg kell tennünk a győzelemért. Egy minden áron győzni akaró csapatot akarok látni. Éhesnek kell lennünk a sikerre, és nem szabad figyelmen kívül hagynunk a legkisebb részleteket sem. Azt kell csinálnunk, ami a Juventust jellemezte az elmúlt években.”

A szakvezető megerősítette, hogy Alex Sandro és Matthijs de Ligt is felépültek sérüléseikből, de a szárdok ellen egyelőre csak a hollandra számít kezdőként.

„Már rendben vannak. De Ligt jó ideje velünk készült, csak az ortopéd orvos visszajelzésére vártunk vele kapcsolatban. Semmi akadálya nincs annak, hogy játsszon. Sandro csak a múlt héten edzett a csapattal, még korai lenne kezdetni, de szükség esetén ő is be tud állni.”

A mester reményei szerint a védők visszatérésével végre abbahagyhatja a kísérletezést, amelynek például Danilo is alanya volt.

„Remélem, nem kell többet kísérleteznem, de boldog vagyok, hogy olyan játékosokkal dolgozhattam, akik nyitottak voltak a technikai és taktikai változásokra. Aztán a meccsektől függően talán mindig változni fog valami, de először határozott csapat benyomását kell keltenünk.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet