Véget vetni a tündérmesének

írta: Ádám Németh
0 komment 218 👁

Giorgio Chiellini szerint véget kell vetni az Atalanta tündérmeséjének, a csapat pedig nagyon éhes a sikerre.

Az Olasz Kupa döntőjét magyar idő szerint szerda este kilenc órakor rendezik a Mapei Stadionban.

„Készen állunk” – jelentette ki a veterán hátvéd a sajtótájékoztatón.

„Ez a mérkőzés független a szezon többi részétől. Nagyon szeretnénk magasba emelni a trófeát, de tudjuk, hogy a győzelem nem fog az ölünkbe hullani.”

A Sassuolo és az Inter legyőzésével a Juventusnak újra esélye nyílt a BL-helyek egyikének megszerzésére is.

„A legutóbbi két győzelem óriási lökést adott nekünk, a Milan döntetlenje miatt pedig joggal reménykedhetünk, de most kizárólag a kupadöntőre fókuszálunk.”

„Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz az Atalanta ellen, de elaszántak vagyunk, és éhesek a sikerre. Remélhetőleg ez a stadion a Szuperkupához hasonlóan most is szerencsét hoz nekünk.”

Az olasz szövetség a januári Szuperkupára is a Sassuolo otthonául szolgáló létesítményt jelölte ki, akkor a Bianconeri 2-0-ra legyőzte a Napolit.

„Az áprilisi, bergamóihoz hasonló találkozóra számítok, ami kiegyenlített küzdelmet hozott, és a részletek döntötték el. Nem igazán vállaltunk kockázatot, az Atalanta pedig egy megpattanó lövéssel megnyerte a meccset. Reméljük, a mostani mérkőzés máshogy alakul majd.  A közelmúltban több gólt kaptunk, de ez csak a futball változását mutatja, hiszen összességében is több gól esett az idei szezon során. Most egy döntőről van szó, ahová az Inter kiejtésével váltottuk meg a jegyünket. Győzni akarunk, és véget vetni az Atalanta évek óta íródó tündérmeséjének.”

A fináléra 4300 nézőt engednek be, akikre egészségügyi ellenőrzés vár majd a bejáratoknál. A szurkolóknak érvényes oltási igazolványra, vagy 48 órán belüli negatív tesztre van szükségük.

Chiellinit arról is megkérdezték, ez lesz-e az utolsó mérkőzése fekete-fehér mezben.

„Őszintén, egyszerre csak egy meccsel foglalkozom. A szezon végén mindent kiértékelünk, de most csak a trófea megszerzése lebeg a szemem előtt.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet