Vialli nehéz szezonra számít

írta: Ádám Németh
0 komment 11 👁

A Juventus a Serie A legutóbbi kilenc kiírását megnyerte, a korábbi támadó szerint azonban a tizedik cím megszerzése minden korábbinál nehezebb lesz.


Gianluca Vialli szerint nehéz szezon vár korábbi együttesére, a bajnoki címért való versenyfutás pedig szorosabbá, nyíltabbá válhat.

A csapat célja, hogy zsinórban tizedik bajnoki címét is megszerezze, ezúttal már a klublegendával, a vezetőedzőként idén debütáló Andrea Pirlóval a kispadon. Az előző szezon végén a Juventus mindössze egyetlen ponttal előzte meg az Intert, de az Atalantánál és a Laziónál is csak öt egységgel gyűjtött többet. Vialli az idén is hasonló, kiélezett bajnoki versenyfutásra számít.

„Azt gondolom, ez egy nehéz év lesz a Bianconeri számára, és ennek nem csak az edzőváltás az oka.”

„Kilenc év után talán már elkényelmesedetté, jóllakottá vált a társaság, míg a többiek talán már meg is találták az ellenszerüket. A Juventusnál mindig úgy kell edzened, mintha még sosem nyertél volna egy meccset sem, és úgy játszanod, mintha még sohasem vesztettél volna. Szerintem most a többiek is készen állnak arra, hogy felvegyék a versenyt a Juvéval. Nem tudom, ki fog nyerni, de úgy gondolom, hogy a kihívók megerősödtek, és kevésbé veszik biztosra a Juve győzelmét. Kiélezett küzdelemre számítok.”

Vialli azt is elismerte, hogy nagy csodálója az Atalanta játékának, Alejandro Gómezt pedig az idei év egyik legjobban teljesítő játékosának tartja.

„Szeretem ezt a csapatot, és nagyszerű lett volna, ha annak idején a tagja lehetek. Olyan játékstílusuk van, amelyben mindenki kiveszi a részét a sikerből, rengeteg gólt lőnek, küzdenek, és jól érzik magukat. A bergamóiak olyan szellemiséget képviselnek, ami közel áll hozzám: merészek és bátrak.”

„Gómez rengeteget fejlődött az elmúlt években. Gyakran ő jelenti a különbséget a csapat számára, ő oldja meg a problémákat, és ő nyeri meg a mérkőzéseket. Fantasztikus játékos. De ott van Messi, Ronaldo, Neymar és Lewandowski is, és hiába adnám Papunak az Aranylabdát, a fenti négyestől is nehéz lenne elvitatni az elismerést.”

goal.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet