Zoff: Az Allegrire irányuló kritikák nevetségesek

írta: Del Tomino
0 komment 10 👁

Vasárnap 20:30-as kezdettel csúcsragandót rendeznek a nápolyi San Paolóban, ahol a Juventus vendégszerepel majd. A Partenopei várhatóan az életéért játszik majd, és megpróbálja életben tartani a reményt a scudettóért folytatott harcban, míg a Bianconeri célja ennek ellenkezője, végérvényesen lezárni azt. A Juve és a Napoli egykori kapusa, Dino Zoff is megszólalt a hétvégi rangadó előtt.

Figyelembe véve a Juve jelenlegi formáját, valamint azt, hogy a Napoli játszik hazai pályán, ki számít a találkozó esélyesének?
„Mindkét csapat mellett szól valami. A Napolinak egyértelműen fontosabb az eredmény, nagyobb szükségük van arra, hogy egy ragyogó mérkőzést játszanak, mint a Juventusnak. Ne feledjük azt sem, hogy a Juventus micsoda erődemonstrációt tartott eddig a bajnokságban, bár az utóbbi meccseken a Napoli számomra csillogóbbnak tűnt, jó meccset várok.”
A Juvét befolyásolja majd a Madridban elszenvedett vereség?
„Nem, egyáltalán nem. A Juve játszik a Napolival, és játszik majd az Atleticóval, nem hiszem, hogy az egyiknek befolyásolnia kellene a másikat a játékosok fejében.”
A Napoli győzelme esetén újra nyitott lenne a bajnokság?
„Nem mondanám azt, hogy már eldőlt, de a Napoli győzelme esetén is olyan nagy maradna a különbség, amit már nagyon nehéz lenne ledolgozni.”
Meg tudja fordítani a Juve az Atletico elleni párharcot?
„Nem mondanám, hogy elúszott a továbbjutás, hiszek a Juve minőségében, bizakodó vagyok, hogy meg lehet csinálni.”
Gondolja, hogy a vereségért elsősorban Allegri tehető felelőssé?
„Ne vicceljünk már, 5 éve hihetetlen dolgokat visz véghez és nem állítható, hogy a vereség az ő hibája volt. Az Allegrire irányuló kritikák megnevettetnek. Másrészt a csapat nem senkik ellen játszott, hanem egy esélyes ellen.”
Egy másik volt csapatával, a Lazióval kapcsolatban mi a véleménye, el tud érni egy BL-indulást érő helyet?
„Ránézve a tabellára, kicsit hátrányban vannak a többiekhez képest, de szerintem a képességük megvan, szerintem meg tudják csinálni.”

Zoff 1972 és 1983 között, 454 mérkőzésen védte a Juventus kapuját, ezalatt 1 UEFA kupát, 6 scudettót és 2 olasz kupát nyert a Zebrákkal. Az olasz válogatott csapatkapitányaként 1982-ben világbajnok lett.

 

 

Tóth Levente fordítása
juvenews.eu

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet