Fontos derbi

Andrea Pirlo nehéz, és érzelmes összecsapást vár a Torino ellen.


A Bianconeri a Bajnokok Ligájában könnyedén jutott túl a csoportkörön, számos kritikust elhallgattatva ezzel. Pirlo csapata még a Serie A-ban is veretlen, de hat pont a hátránya az éllovas Milannal szemben. Legutóbb, a Benevento ellen csak egy döntetlent ért el az együttes, amelyet a Torino ellen kellene feledtetniük.

„Mindkét szurkolótábornak fontos ez a derbi, amely mindig kiélezett küzdelemmel és számos érzelemmel jár.” – mondta a mester a Juventus TV-nek.

„Volt szerencsém többször is pályára lépni városi rangadókon, amelyeken nagyszerű győzelmeket arattunk, én pedig fontos gólokat szereztem.”

A Juventus a Dinamo Kijev elleni hétközi 3-0-al hangolt a szombatra, Pirlo pedig ezúttal is bizakodó.

„Próbálunk erőt meríteni abból a mérkőzésből. Elsősorban mentálisan kell felkészülnünk erre a fontos találkozóra. A Torino egy remekül felépített csapat, akiknek kiváló edzőjük van. Kezdeményező futballt játszanak, és minden poszton jó játékosaik vannak.”

Álvaro Morata kétmeccses eltiltást kapott, így kénytelen kihagyni a derbit.

„A büntetőterületre kell eljutnunk, mert általában innen szerezzük a góljainkat. Morata általában itt is mozog, a szombaton pályára lépőknek viszont inkább kívülről kell majd idejutniuk.”

Federico Chiesa szerdán megszerezte első gólját a Juve mezében, Pirlo pedig elismerte, hogy el kellett telnie egy kis időnek, míg a korábbi Fiorentina játékos megszokta a környezetváltást.

„Sok mindent kérek Chiesától, ő pedig általában el is látja a feladatát. Nem egyszerű a Fiorentinától a Juventushoz kerülni, de Federico egy remek srác. Időbe telt, míg megszokta az itteni körülményeket, de most kiválóan fejlődik. A személye körüli viták miatt pedig hatalmas teherrel a vállán érkezett hozzánk.”

A szerdai BL meccsen debütált a felnőttek közt a 18 éves Radu Dragusin, Pirlo pedig röviden elmondta a véleményét a román hátvédről.

„Kiváló fizikuma van, nagyon erős. Még fiatal, és technikailag fejlődnie kell, de erre bőven lesz ideje, és sokat segíthet neki, hogy nagyszerű bajnokokkal készülhet együtt.”

A fiatal szakvezető végül kiemelte, hogy nagyon várja első torinói derbijét edzőként.

„Egy hosszú, de csodálatos héten vagyunk túl, és itt az ideje a rangadóra koncentrálni, ami a legfontosabb mérkőzésünk lesz.”

football-italia

Total
0
Shares
Related Posts