“Sosem kerestek a Juvétól”

A klubikon Ronaldo és Dybala jövőjéről, valamint saját torinói szerepvállalásáról nyilatkozott.


Del Piero csaknem egész karrierjét a Juventusnál töltötte, ahol a klubtörténelem legtöbbször pályára lépő, és legtöbb gólját szerző játékosa lett. Azonban a vezetőségi pozíció sosem volt valós opció a számára.

„Sosem kaptam ilyen jellegű ajánlatot, és élvezem azt, amivel most foglalkozom. Semmit nem akarok a múltbéli érdemeim miatt megkapni. Ez sosem fog megváltozni, ahogy a Juventushoz való kötődésem sem. Azt szeretném, ha azt vennék figyelembe, hogy most ki vagyok, és mit tudnék adni a klubnak.” – árulta el a világbajnok támadó a Corriere Della Serának.

A negyedik hellyel záruló szezont követően Andrea Pirlo távozni kényszerült a Bianconeri kispadjáról.

„Igazságtalan őt hibáztatni. Nem csak ő volt bűnös, mindenki küszködött az elmúlt idényben.” – tette hozzá Del Piero.

De mit tartogat a jövő Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala számára?

„Azt gondolom, CR eljutott abba a fázisba, amikor már nem tudja megtenni ugyanazt, mint öt, vagy tíz éve. Alkalmazkodnia kell a jelenlegi potenciáljához, ami még mindig rendkívül magas. A folytatásról egyeztetnie kell Allegrivel és a vezetőkkel is.”

Mindkét játékos szerződése jövő nyárig érvényes.

„Dybalával éreztetni kell a bizalmat.”

Az Öreg Hölggyel is szóba hozott Gianluigi Donnarumma alighanem hamarosan aláír a Paris Saint-Germainhez.

„Nem igazán tudom megítélni a helyzetét, mert számomra a Juventus és a szurkolói olyan értéket képviseltek, amelyek többet jelentettek mindennél. Ez persze nem mindenkinél van így, és nem áll szándékomban negatív kritikát megfogalmazni sem róla, sem azokról, akik máshogy gondolkodnak, mint én.”

Mire számít Olaszországtól az Európa-bajnokságon?

„Franciaországot tartom a legerősebbnek, utánuk pedig a belgákat, és az angolokat. Az Azzurri sorsa nagyban függ attól, hogy kit kapnak a kieséses szakaszban, ugyanakkor hiszek benne, hogy ott leszünk a négy között.”

football-italia

Total
0
Shares
Related Posts