Új fejezet

A Real Madridot visszautasító Massimiliano Allegri számos kérdésre adott választ székfoglalóján.


A régi-új vezetőedző kedden, egy sajtótájékoztató keretein belül mutatkozott be. Az 54 éves szakember a Real Madrid ajánlatát is visszautasította, hogy két év után visszatérhessen Torinóba, ahol négy évre szóló kontraktust írt alá.

„Meg kell köszönnöm a királyiak elnökének a lehetőséget, de a Juventust kellett választanom, mert szeretem a klubot, és hiszek a mostani keretben. Biztosan nagy élmény lesz őket edzeni, de nyernünk is kell, sőt, ez lenne a legfontosabb.” – kezdte a mester a konferenciát.

„Boldog és izgatott vagyok. Eddig csak a fiatalok álltak rendelkezésemre, akik remekül teljesítettek a szombati meccsen, de keddtől végre az első keret tagjaira is számíthatok. Most a jövőre kell koncentrálnunk, nem a múltra.”

„Köszönöm mindegyik érdeklődő klubnak, de egy nap, mikor felkeltem, azonnal Andrea Agnellit hívtam, hogy találkozót kérjek. Hálás vagyok, amiért újra lehetőséget adott nekem. Számtalan mérkőzést megnéztem, amíg nem volt munkám, főleg a második év vége felé. Egy új fejezetet nyitunk a Juve történelmében.”

„A jelenlegi keretben sok a fiatal, akinek még fejlődnie kell. De itt van Ronaldo, Bonucci és Chiellini is, akiktől azt várom, hogy rutinjukkal segítsék a csapatot, és példát mutassanak a fiataloknak. Annak idején történelmet írtunk, két elváltunk, most pedig mindent elölről kezdünk, hogy elérjük a céljainkat. A Juventus-gén különleges, mert minden győzelem a mindennapos munkából ered. Az én távollétemben is jól szerepeltek, és trófeákat nyertek. Remek csapatom van.”

Ronaldót a nyár folyamán szóba hozták a PSG-vel. Számít a mester a portugálra?

„Cristiano értelmes srác, vele is beszéltem tegnap. Idén nagyobb felelősség hárul rá, mert a mostani játékosállomány jóval tapasztalatlanabb a három évvel ezelőttinél. Jó formában van, de valószínűleg őt is pihentetnem kell majd, amikor minden harmadik nap meccsünk lesz. Ezt az elmúlt másfél évben a COVID miatt elég nehéz lehetett megtenni.”

Mi a helyzet Dybalával? Az argentinnak jövőre jár le a szerződése, viszont az ügynöke nemrégiben Torinóba repült a hosszabbításról tárgyalni.

„Paulo fizikálisan és mentálisan is rendben van. Szezononként 20-25 gólra is képes lehet. A szabadrúgásai is jelenthetik a különbséget. A kapitányságot az határozza meg, milyen régóta van az adott játékos a csapatnál. Mivel Bonucci egyszer eligazolt, Chiellini után Dybala a második ebben a rangsorban, így ő lehet a csapatkapitány-helyettes. Leo tudja, hogy mindent bele kell adnia, hogy az övé lehessen a karszalag. Az utolsó szezonomban hátrakerült a sorban, így Khedira és Mandzukic is volt kapitány. A tavalyi idény után Paulo most megmutathatja, mennyit is ér. 28 éves, férfivé vált, és nagyon sokat várok tőle. A lelkesedése megvan, ez pedig kulcsfontosságú.”

Ronaldo vagy Dybala végzi majd el a szabadrúgásokat?

„Helyzetfüggő, bár az egyik bal-, a másik jobblábas, így egyszerű lesz dönteni az adott szituációban. De ha érkezne egy másik jobblábas játékos…”

Biztosan CR marad a középcsatár?

„Csak az biztos, hogy poszttól függetlenül mindig meglövi a maga góljait. Ő és Dybala ritkán hibázik a kapu előtt, másoknak, például Rabiotnak viszont fejlődnie kell ebben.”

Kik lesznek a legnagyobb riválisok a bajnoki versenyfutásban?

„Sok nagy edző állt ismét munkába: Spalletti Nápolyban, Mourinho a Romában, Sarri a Lazióban. Címvédőként az Inter a favorit, de a Milan is fejlődött, így velük is számolni kell a római csapatok és a Napoli mellett. Nehéz megjósolni, hány pont kell majd a bajnoki címhez, talán 86-88 elég lesz. De ott van még a Szuperkupa, a kupa, és a BL is.”

A mester néhány olyan játékosról is szót ejtett, akikkel még nem dolgozott együtt.

„Kulusevski tehetséges, de több gól van benne és van hová fejlődnie. Azért hoztak ide, hogy minél több trófeát nyerjünk, és kihozzam a maximumot a játékosokból. Az edzőnek kell értéket teremtenie, és eredményeket elérnie. Általában a legjobb védelem nyeri a bajnokságot, ezért nem szabad sok gólt kapnunk. Ez alól talán csak Sarri Juventusa volt kivétel, ám a koronavírus miatt az az idény elég nehéz volt.”

„Rabiot is minőségi játékos, tavaly három gólt szerzett, de szerintem még több van benne. McKennie is érzi a kaput. Szerencsés vagyok, mert sok a gólérzékeny játékosunk. Legalább 75-ször kellene a kapuba találnunk a következő szezonban. Arthurt a műtétje miatt még nem volt szerencsém megismerni, de remélem, hamar felépül ebből a különös, és ritka sérülésből.”

Mi vár Bernardeschire?

„Csak keddtől számíthatok mindenkire, és azzal is számolnom kell, hogy aki az EB-n játszott, most még nem fogja bírni a folyamatos terhelést. Jól kell rotálnom a keretet, 15-20 napunk lesz felkészülni, majd a második forduló után mindenki megy vissza a válogatottba.”

„Bernardeschi? Vannak jó, és rossz játékosok. Rossz szezonja mindenkinek lehet, a pályán, és azon kívül is sok minden történhet. Federico fontos játékos, akinek megfelelő a mentalitása. Az a legjobb ebben a csapatban, hogy mindenki képes fejlődni.”

Szükség van új középpályásra?

„Meglátjuk, mit tehetünk. Nincs nagyobb hatalmam, mint korábban, a klubvezetéssel összhangban dolgozom. Locatelliről sem beszélnék. Azzal kell tisztában lennünk, hogy kevés a felkészülési idő, és gyorsan kell csoportból csapattá válnunk.”

football-italia

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts