Semmi nem változik

Pirlo úgy gondolja, a szezon nem ért véget a BL kieséssel, és számítani kell a Ronaldo jövőjét érintő pletykákra.


A Juventus este hatkor mérkőzik meg a Cagliarival a Sardegna Arenában.

„Nyilvánvalóan csapásként éltük meg a búcsút, de folytattuk az edzésmunkát, és tudjuk, mit kell tennünk a jövőben.” – mondta a tréner a sajtótájékoztatón.

„A Cagliari nemrégiben edzőt váltott, és azonnal fontos pontokhoz jutottak. Büszkeségre és csapatszellemre lesz szükségünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el Szardínián.”

Ez lesz a csapat első mérkőzése a demoralizáló Bajnokok Ligája búcsú óta. A Porto elleni fiaskót követően az olasz és a spanyol médiában is megjelentek Ronaldo távozásáról szóló híresztelések.

„Cristiano rendben van. Természetesen csalódott a történtek miatt, ahogy mindenki más is. Az edzésen jól teljesített, és készen áll a játékra. Várható volt, hogy a kiesés után megindulnak a találgatások a jövőjét illetően, hiszen Messivel ők a világ legfontosabb játékosai. Sosem lehetett panaszunk rá, több mint 90 gólt lőtt, amivel bizonyította, hogy mennyit is ér.”

„A projekt, mely szerint olyan játékosokkal erősítünk, akik már sok mindent letettek az asztalra, évekkel ezelőtt elkezdődött. Kizárólag fiatalokból lehetetlen csapatot építeni. A jövőben is ez a koncepció lesz érvényben.”

Pirlónak a mostani az első szezonja edzőként, játékosként azonban már sok mindent megélt.

„Számtalanszor kerültem hasonló helyzetbe, győzelmekben és vereségekben egyaránt volt részem. A csalódások után mindig igyekeztem visszatalálni a helyes útra, és most sem teszek majd másként. Az idényünk nem ért véget kedden, hiszen több bajnoki, és a kupadöntő is hátravan. Továbbra is az a célunk, hogy megmutassuk, hogy mi vagyunk a Juventus, a negatívumokra pedig úgy reagálunk, hogy a legjobb formánkat nyújtjuk. Csak rajtunk múlik, hogy elérjük-e a kitűzött céljainkat.”

„Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy győzni akarunk, de ez nem lehetséges. Különbséget kell tenni az álmok és a valóság között, és el kell fogadni, hogy néha veszíteni is fogunk. A megkezdett úton haladunk tovább, és még mindig hiszünk magunkban. Biztosak vagyunk abban, hogy szép jövő áll előttünk.”

A Bianconeri immár 25 éve nem hódította el a BL-trófeát. Mi hiányzik a végső sikerhez?

„Elkövettünk néhány olyan hibát, amelyek ebben a sorozatban könnyen végzetesek lehetnek. El kell fogadnunk, hogy most kiestünk, és le kell vonnunk a következtetéseket. Most már csak a bajnokság lebeg a szemünk előtt. Így, hogy több időnk marad a felkészülésre, illetve a pihenésre, jobbnak és pontosabbnak kell lennünk.”

A sérüléshullám enyhülni látszott, most azonban Demiral és Ramsey is kidőlt a sorból.

„Demiralt, Ramseyt, Bentancurt és Dybalát leszámítva mindenki bevethető. Chiellini is felépült, akár kezdhet is a Cagliari ellen. Dybala remélhetőleg a válogatott meccsek után visszatér. Gyakorlatilag egyáltalán nem számíthattunk rá az idén, ez pedig óriási veszteség volt.”

football-italia

Total
0
Shares
Related Posts