Megvan a megegyezés Moratával?!

írta: kambuc
0 komment 11 👁

A Juventus szeretné ismét csapatában tudni a korábban már Torinóban szereplő Álvaro Moratát.

A Rai Sport információi szerint a Bianconeri és a spanyol csatár között létrejött a megállapodás, amelynek alapján a játékos idén nyáron visszatér az olasz rekordbajnokhoz, amely klubot 2014 és 2016 között egyszer már szolgált.

Az ex-Real Madrid-játékos jelenleg évi 9 millió eurót keres a Chelsea csapatánál, míg a Juventus legjobban kereső játékosa az argentin Gonzalo Higuaín, aki 7,5 millió eurót tehet zsebre évente. Az Öreg Hölgy vezetősége nem szeretné felborítani a kereten belüli fizetési egyensúlyt, ezért Moratának lejjebb kellene adnia fizetési igényéből.

A 25 éves támadó annyira szeretne távozni Londonból, hogy hajlandó is lenne belemenni az éves fizetése csökkentésébe, és a különbözetet a többéves kontraktusa során több év során kapná meg.

A Bianconeri CEO-ja, Beppe Marotta a Bologna elleni mérkőzés előtt adott interjújában nem zárta ki annak az esélyét, hogy Morata idén nyártól ismét a Juventus játékosa legyen, ugyanakkor a londoni Kékekkel nem lesz egyszerű tető alá hozni egy megegyezést, figyelembe véve, hogy tavaly nyáron mennyiért igazolt a támadó az angol fővárosba.

Itt léphet képbe Marotta már jól bevált stratégiája, a kölcsön+kötelező megvásárlási opciót, amit már láthattunk Juan Cuadrado esetében is. Moratánál egy 2020-ig szóló kölcsönszerződés lenne a megoldás, melynek a végén kötelezően meg kell vásárolnia a csapatnak a spanyol támadót.

www.calciomercato.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet